- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Πρόγραμμα εορτασμού της ημέρας των εθνικών αγώνων και της εθνικής αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού

Σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 του Ν.2703 / 1999 καθιερώθηκε η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ως Ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Επιπροσθέτως, λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπισης του κινδύνου της διασποράς του κορωνοϊου (COVID-19), οι φετινές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 9 Μαΐου 2021, περιλαμβάνουν Τέλεση Δοξολογιών, Σημαιοστολισμοί και κατάθεση στεφάνων με περιορισμένο αριθμό προσερχομένων, σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και για λόγους δημόσιας υγείας.

Ο φετινός εορτασμός θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Φλώρινας σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα:

  1. Γενικός Σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή ώρα (8:00 π.μ.) μέχρι τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου 2021.
  2. Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων Καταστημάτων, Καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, ΟΤΑ, Τραπεζών και Καταστημάτων Κοινής Ωφελείας από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της 10ης Μαΐου 2021.

Την Κυριακή 9 Μαΐου 2021

 

Μέριμνα των Εορταστικών Εκδηλώσεων

1. Η Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας παρακαλείται να ρυθμίσει τα της Ιεροτελεστίας κατά τη Δοξολογία και την Επιμνημόσυνη Δέηση.

2. Ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Φλώρινας παρακαλείται να φροντίσει:

3. Ο Αστυνομικός Δ/ντής Φλώρινας παρακαλείται να φροντίσει για τα μέτρα τάξης και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

4. Τελετάρχης κατά την επιμνημόσυνη δέηση της 9η Μαΐου στην πλατεία Γ. Μόδη ορίζεται με μέριμνα της Δ/νσης Α΄θμιας ή Β’θμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Φλώρινας.

5. Ο Δήμαρχος Φλώρινας παρακαλείται να φροντίσει για:

6. Οι τοπικοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί και ο τοπικός Τύπος παρακαλούνται όπως ανακοινώνουν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΘ. ΚΙΟΣΕΣ