- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Συνεδρίασε η επιτροπή του Δήμου Φλώρινας για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορωνοϊού

Συνεδρίασε την Τετάρτη 12 Μαΐου 2021 η επιτροπή που συστάθηκε με απόφαση Δημάρχου για αντιμετώπιση κρουσμάτων κορωνοϊού, προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση της δημόσιας υγείας, ύστερα από την αύξηση των θετικών κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φλώρινας κ. Γιάννης Μουμουλίδης, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Φλώρινας κ. Γιώργος Αντωνιάδης και ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας κ. Χρήστος Παπούλκας, ενώ μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Ιωάννης Κιοσές,

Στη συζήτηση αναλύθηκε η γενική κατάσταση της δημόσιας υγείας στο Δήμο Φλώρινας και εκφράστηκε απ’ όλες τις πλευρές ο προβληματισμός και η ανησυχία με την επιδημιολογική εικόνα της περιοχής, ενώ αναζητήθηκαν τα αίτια αλλά και οι τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε ότι το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, για την αντιμετώπιση της όλης κατάστασης και την παροχή βέλτιστων υπηρεσιών υγείας.

Επίσης, ικανοποίηση εκφράστηκε από την πορεία των εμβολιασμών στο σύνολο της Π.Ε. Φλώρινας, καθώς μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 22.000 εμβολιασμοί.

Οι φορείς ζητούν απ’ όλους τους πολίτες να εξακολουθήσουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας και αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού, όπως η χρήση μασκών και αντισηπτικών, η τήρηση των αποστάσεων κ.ά., προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων, με όποιες συνέπειες μπορεί να επιφέρει, στην τοπική κοινωνία και οικονομία.