- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει το Εργατικό Κίνημα – Εκδήλωση Εργατικού Κέντρου Φλώρινας για την Εργατική Πρωτομαγιά

Το εργατικό κίνημα, τίμησε σήμερα 4 Μαΐου 2021, στη Φλώρινα, το δικαίωμα στην εργασία. Το δικαίωμα στην ίση μεταχείριση στην εργασία. Σε μία λιτή εκδήλωση-γιορτή, ενωμένο, με μαζική συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και συνδικαλιστικών σωματείων.

Στο Κίνημα Αλλαγής είμαστε υπερήφανοι που στη βάρδια μας [επι ΠΑΣΟΚ, στη δεκαετία του ‘80] επεκτάθηκε η πενθήμερη εργασία, μειώθηκαν οι ώρες εργασίας σε 40, θεσπίστηκαν επιδόματα, αναγνωρίστηκε το εργατικό ατύχημα, επεκτάθηκε η δυνατότητα άδειας με αποδοχές και καθιερώθηκε η Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή (ΑΤΑ) του μισθού, που είχε ως συνέπεια τη στήριξη των κατώτατων μισθών και των χαμηλοσυνταξιούχων.

Οι αγώνες όμως για το δικαίωμα στην εργασία δε σταματούν. Αυτά που για κάποιους θεωρούνται κεκτημένα, αποτελούν ζητούμενο για κάποιους άλλους. Στην Κωνσταντινούπολη καταστέλλονται κατά παράδοση κάθε χρόνο οι κινητοποιήσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Η πανδημία ενίσχυσεκαι στη χώρα μας τη φθηνή και απαξιωμένη εργασία. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βασισμένη σε αυτό το πλαίσιο, μετατρέπει σε «λάστιχο» το ωράριο εργασίας, χωρίς κανόνες με δεκάωρη εργασία και απλήρωτες υπερωρίες.Βαφτίζοντάς το …σχέδιο ανάκαμψης.

Στο Κίνημα Αλλαγής θα διεκδικούμε πάντα την ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη. Την ίση μεταχείριση στην εργασία. Από την πρόσληψη, τις αμοιβές, τις συνθήκες, τις συντάξεις. Την πρόσβαση στην κατάρτιση. Διεκδικούμε την κατάργηση κάθε διάκρισης στο χώρο εργασίας λόγω φύλου, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού, αναπηρίας, εθνικότητας.

Καλούμε την κοινωνία να στηρίξει αυτό το διεκδικητικό πλαίσιο για την πρόοδο, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη στους χώρους δουλειάς.

#κινημα_αλλαγής_Φλώρινα #εργατική_πρωτομαγια