- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Το Νοσοκομείο Φλώρινας για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας Covid 19, οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας, κλήθηκαν να προσφέρουν τα μέγιστα και υπεράνω προσωπικών αναστολών, για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας, όπου από αρχές του 2020, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, βρέθηκε αντιμέτωπο με μια άνευ προηγουμένου υγειονομική κατάσταση.

Με βασικό πρόταγμα, την υπεράσπιση της Υγείας, ως κοινωνικό αγαθό, χωρίς καμία εξαίρεση για κανέναν συμπολίτη μας, το Γ.Ν. Φ, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες σε εθνικό επίπεδο και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και την πολιτεία(3η ΥΠΕ, Υπ. Υγείας, ΕΟΔΥ-ΕΚΑΒ) η οποία έχει ενισχύσει με πρόσθετο προσωπικό το Γ.Ν.Φ, προσβλέπουν, στην όσο το δυνατό πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στο αγώνα αυτό δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το ρόλο των Νοσηλευτών, όπου μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, έδιναν και δίνουν καθημερινά τη μάχη, με στόχο την παροχή βέλτιστων υπηρεσιών υγείας, προς τους συμπολίτες μας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή την 12 Μαΐου 2021, οι σκέψεις όλων των ανθρώπων, κατευθύνονται στους επαγγελματίες υγείας οι οποίοι, ιδιαίτερα μετά την εμφάνιση του Κορωνοϊου, βρέθηκαν στις επάλξεις, σε όλους τους χώρους και δομές της Δημόσιας υγείας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.), επισημαίνει το ζωτικό και σημαίνοντα ρόλο, των νοσηλευτών, στην παροχή ποιοτικής υγείας και κοινωνικής φροντίδας και καλεί την παγκόσμια κοινότητα να ενισχύσει και να επενδύσει στο χώρο της υγείας. Η φετινή παγκόσμια ημέρα του νοσηλευτή, συμπίπτει με τη συνεχιζόμενη για δεύτερο χρόνο διεθνώς, υγειονομική κρίση, που λόγω της πανδημίας, από τον ιό SARS-CoV-2., ανέδειξε την ανεκτίμητη αξία των Δημόσιων Συστημάτων Υγείας και των ανθρώπων τους(γιατρών και νοσηλευτών) που αγωνίζονται κατά της λοίμωξης Covid 19.

Η Διοίκηση και οι Διευθυντές του Νοσοκομείου, εκφράζουν το σεβασμό, την εκτίμηση και την υποστήριξή προς τους Νοσηλευτές, του Γ.Ν.Φ, αλλά τους νοσηλευτές του ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου, όπου διαχρονικά ανήκουν στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής και τους καλούμε, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και σθένος, να ασκούν το λειτούργημα τους και να συμβάλλουν στον αγώνα, ενάντια αυτού του ισχυρού αντιπάλου της πανδημίας, μέχρι τελικής νίκης.

Τέλος με αφορμή τη σημερινή ημέρα, αισθανόμαστε την ανάγκη να αποδώσουμε ύψιστη τιμή στο δικό μας αγωνιστή και αξέχαστο νοσηλευτή Κωνσταντίνο, μα πάνω από όλα άνθρωπο, που έδωσε τη ζωή του στον πόλεμο κατά του Κορωνοϊού. Επίσης στην νοσηλεύτρια μας, η οποία νόσησε και παρόλο που διέφυγε του κινδύνου, αγωνίζεται για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας της, ευχόμαστε γρήγορη επάνοδο στα καθήκοντα της. Είναι ημέρα μνήμης και τιμής τόσο για όλους αυτούς που δεν είναι κοντά μας, αλλά και τους εργαζόμενους νοσηλευτές, που δίνουν καθημερινά κομμάτι του εαυτού τους, για να απαλύνουν τον ανθρώπινο πόνο.

 

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΛΚΑΣ

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Ι.Υ.
ΔΗΜΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Ν.Υ.
ΤΟΙΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ