- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Άγγελος Συρίγος: Η κυβέρνηση θα στηρίξει και θα ενδυναμώσει τα υπάρχοντα πανεπιστημιακά τμήματα της Φλώρινας (video, pics)

Τα τμήματα και τις Σχολές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα επισκέφτηκε σήμερα, Παρασκευή 18 Ιουνίου, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, υπεύθυνος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης κ. Άγγελος Συρίγος, συνοδευόμενος από τον βουλευτή της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννη Αντωνιάδη, τον πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΑΑΕ) κ. Περικλή Μήτκα, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρο Θεοδουλίδη και τους  Αντιπρυτάνεις κ. Γιώργο Ιορδανίδη και κα Άννα Σπύρτου.

Ο Υφυπουργός επισκέφτηκε τις τρεις Πανεπιστημιακές σχολές που εδρεύουν στην Φλώρινα (Γεωπονική Σχολή, Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, Σχολή Καλών Τεχνών) και ενημερώθηκε από τους προέδρους των τμημάτων για την λειτουργία τους και τα θέματα που αντιμετωπίζουν.

Τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η στήριξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και των υπαρχόντων τμημάτων της Φλώρινας, καθώς το Πανεπιστήμιο είναι ένα από τα τρία Πανεπιστήμια της Ελλάδας (τα άλλα δύο είναι το Δημοκρίτειο και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου) που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα ενισχύσει οικονομικά και θα βοηθήσει, έτσι ώστε να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο Πανεπιστήμιο με σχολές που θα προσελκύουν τα ενδιαφέροντα και τις επιδιώξεις των φοιτητών.

Ο κ. Αντωνιάδης από την πλευρά του τόνισε ότι η παρουσία του υφυπουργού καταδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Φλώρινα. Ο κ. βουλευτής υπογράμμισε ότι στόχος είναι η στήριξη των Πανεπιστημιακών τμημάτων της Φλώρινας, η αναβάθμισή τους, η θωράκιση του κύρους των πανεπιστημιακών σπουδών και η ενίσχυση της δυνατότητας του κάθε Πανεπιστημιακού τμήματος, έτσι ώστε να διαμορφώσει το καθένα από αυτά την ιδιαίτερη ακαδημαϊκή του φυσιογνωμία. Ακολούθησε σύσκεψη με την παρουσία των προέδρων των τριών τμημάτων όπου και συζητήθηκαν τα δεδομένα και οι προοπτικές για το Πανεπιστήμιο.

Τέλος, ο Υφυπουργός επισκέφτηκε το δημαρχείο της πόλης όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Γιαννάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννη Κιοσέ. Η περιοδεία  ολοκληρώθηκε με ευρεία σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης, οι βουλευτές της Π.Ε Κοζάνης κ.κ Στάθης Κωνσταντινίδης, Μιχάλης Παπαδόπουλος και Γιώργος Αμανατίδης και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης.

Δείτε στο παρακάτω video τη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Συρίγος στα τοπικά ΜΜΕ, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε πως η Κυβέρνηση θα στηρίξει και θα ενδυναμώσει τα υπάρχοντα πανεπιστημιακά τμήματα της Φλώρινας.