- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ελπιδοφόρες εμφανίσεις για Φωτιάδου και Άμπα στην Τσεχία

Επέστρεψαν από την Τσεχία οι δύο μικρές αθλήτριές μας Χρυσή Φωτιάδου και Δέσποινα Άμπα. Στην πόλη Havirovπήραν μέρος στο διεθνές τουρνουά WTT YouthContender της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ITTF). Στους αγώνες πήραν μέρος δεκάδες παιδιά από πολλές χώρες, κυρίως της Ευρώπης.

Από την Ελλάδα εκτός από τις δύο Φλωρινιώτισσες Πρωταθλήτριες πήρε μέρος και η Αθηναία Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Τα κορίτσια αγωνίστηκαν σε δύο ηλικιακές κατηγορίες, μία της ηλικίας τους και μία ανώτερη. Σε όλες τις κατηγορίες τα κορίτσια αφού προκρίθηκαν από τη φάση των ομίλων και μπήκαν στο κυρίως ταμπλό αποκλείστηκαν στους αγώνες νοκ άουτ.

Πιο συγκεκριμένα η 17χρονη Χρυσή Φωτιάδου στην ηλικιακή της κατηγορία και στην κατηγορία Κ19 έφτασε μέχρι την 32άδα. Η 15χρονη Δέσποινα Άμπα στην ηλικιακή της κατηγορία έφτασε μέχρι την 32άδα και στην κατηγορία Κ17 μέχρι την 64άδα. Η 17χρονη Μαλαματένια Παπαδημητρίου είχε ανάλογα αποτελέσματα.

Η εμφάνιση και η τελική κατάταξη των δύο κοριτσιών μας κρίνεται ως ελπιδοφόρα, δεδομένου ότι στο συγκεκριμένο τουρνουά πήραν μέρος οι καλύτερες αθλήτριες από χώρες με μεγάλη παράδοση στο άθλημα (π.χ. Ρουμανία, Ρωσία) και έτσι το επίπεδο των αγώνων ήταν στο υψηλότερο δυνατόν βαθμό. Τα κορίτσια σημείωσαν στο τριήμερο που συμμετείχαν σημαντικές νίκες και στάθηκαν ανταγωνιστικά σε όλα τα παιχνίδια που έδωσαν.

Η συμμετοχή αθλητών των ΣΑΡΙΣΩΝ σε μεγάλους διεθνείς αγώνες συμβάλλει στην βελτίωση των παιδιών και τα βοηθάει να έχουν ένα καλύτερο αγωνιστικό μέλλον. Απευθύνουμε πολλά συγχαρητήρια στη Χρυσή και στη Δέσποινα για την αγωνιστικότητά τους και την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν.