- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ένα ταξίδι! (δύο τραγούδια δρόμος!)

-Ανεβαίνοντας στην Τ.Κ Κέλλης παρατήρησα ότι ο δρόμος είναι καλοδιατηρημένος, η διαδρομή ευχάριστη και ξεκούραστη αν και έχει στροφές είναι άνετος και δεν κουράζει τον οδηγό, το τοπίο που απλώνεται γύρο είναι υπέροχο πράσινα δέντρα πράσινο χορτάρι πράσινοι λόφοι παντού!.

-Περνώντας την Άνω Βεύη το επόμενο χωριό είναι η Κέλλη ή Κέλλα, στον κεντρικό δρόμο που εφάπτεται με έναν δευτερεύον στην γωνία είναι τοποθετημένη η προτομή του Τέγου Σαπουτζή κάτοικος της Κέλλης και Δήμαρχος Φλώρινας επί σειρά ετών.

-Το δημοτικό σχολείο βρίσκεται λίγο πιο πάνω με την επιβλητική πέτρινη περίφραξη που δένει με σίδερο μασίφ, ένα παραδοσιακό κτίριο που θα το χαρακτήριζα κόσμημα.

-Κάτω από το σχολείο είναι το μεζεδοπωλείο «Τάσκας»  σταμάτησα για ένα καφέ οι μυρωδιές όμως που ερχόταν από την κουζίνα με έβαλαν στον πειρασμό να παραγγείλω, γίδα ψητή με πατάτες του φούρνου, παραδοσιακή χωριάτικη τυρόπιτα, πιπεριές με γέμιση τυριού, μανιτάρια, σαγανάκι, χωριάτικη σαλάτα και φέτα παραγωγής της οικογένειας Τάσκα.

-Ήταν όλα υπέροχα και οι τιμές πολύ χαμηλές, το περιβάλλον εξαίρετο το σιντριβάνι έβγαζε έναν ήχο σαν μελωδία από το γάργαρο νερό που ανέβλυζε, οι καρέκλες αναπαυτικές και τα τραπέζια στο σωστό ύψος η διακόσμηση τέλεια έδενε με όλο το περιβάλλον, η εξυπηρέτηση άψογη, το προσωπικό χαμογελαστό, άνθρωποι γεμάτοι ενέργεια θετική!.

-Ένα βήμα δίπλα ο ξενώνας «Αρχαία Κέλλα», όλα τα δωμάτια βλέπουν τον ήλιο τον αφήνουν να μπαίνει μέσα, να φωτίζει την πολύ καλή επίπλωση, οι βεράντες την νύχτα είναι μαγευτικές κάθεσαι και ακούς το θρόισμα των φύλλων και τα κουδούνια των αμνών του τσέλικα που βοσκά το κοπάδι στην πράσινη μάνα γη.

-Απέναντι ακριβός πάνω στον λόφο δεσπόζει το ξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου τριγυρισμένο με καταπράσινες δεντροστοιχίες, υπόσχομαι την άλλη φορά που θα πάω να ανάψω ένα κερί στο όνομα του αγίου που με αξίωσε να επισκεφτώ ένα τέτοιο μέρος βγαλμένο από χολιγουντιανή ταινία.-

 

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος – Εκδότης