- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Επαφές του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στην Π.Ε. Φλώρινας

Συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητο είχε ο Υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία.

Μετά τη συνάντηση δήλωσε: «Ήταν μεγάλη ευλογία για μένα η συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο. Στο επίκεντρο της συζήτησής μας ήταν τα έργα αποκατάστασης ζημιών σε Ιερούς Ναούς -σύμβολα της Δυτικής Μακεδονίας και οι προοπτικές ανάπτυξης του εκκλησιαστικού τουρισμού. Τον ευχαρίστησα προπάντων για τη συμβολή της Εκκλησίας στην άμυνα για την ανάσχεση του ιού. Και παρακάλεσα να συμβάλει στην ενημέρωση των συμπολιτών μας -των νέων που έχουν μεγαλύτερη κινητικότητα, αλλά και των μεγαλύτερων που κινδυνεύουν περισσότερο- για την ανάγκη εμβολιασμού».

Ο κ. Καλαφάτης επισκέφθηκε ακολούθως τον Μεθοριακό Σταθμό και το Φυλάκιο Νίκης, καθώς και τον Τελωνειακό Σταθμό και το Φυλάκιο Κρυσταλλοπηγής. Σε δηλώσεις του αναφορικά με τους ελέγχους εισόδου τουριστών από τις γειτονικές χώρες ανέφερε: «Είναι απολύτως κατανοητή η αγωνία η οποία εκφράζεται, όμως θα πρέπει να κάνουμε προσεκτικά βήματα. Έχουμε έναν εχθρό ο οποίος δεν σταματά να μεταλλάσσεται. Άρα, πρώτιστο μέλημά μας είναι η δημόσια ασφάλεια και η προστασία της υγείας των συμπολιτών μας. Το άνοιγμα των συνόρων είναι μια εξίσωση που έχει πολλούς αγνώστους. Δεν σταματάμε ν΄ασχολούμαστε καθημερινά με το θέμα ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή λύση».