- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Επιστολή: «Δυστυχώς το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Αναπηρία έχουν γίνει προωθητές ιδιωτικών συμφερόντων»

Λίγο αιδούς κυρίες του Δ.Σ.!!!!

Η υποκρισία σας ξεπέρασε κάθε όριο και βγήκε στο φως της δημοσιότητας χωρίς φραγμούς! Γιατί επιθυμείτε τόσο σφοδρά αυτό το Ιδιωτικό φορέα;  Με έκπληξη πληροφορήθηκα δέκα μέρες πριν το Πάσχα από τους έφηβούς μας (ο γνωστός Αλέξανδρος με το καροτσάκι, η Ειρήνη, ο Μάκης κλπ.) ότι η πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Αναπηρία έπαιρνε τηλέφωνο εκβιαστικά έναν-έναν τους γονείς τους ή τους ιδίους για να γραφτούν στο νέο ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΔΑΠ ΑμεΑ όπως γράφεται ξενικά πάνω στη καταχώρηση. Γιατί τόση πίεση; Ποιά συμφέροντα υπάρχουν κυρία Πρόεδρε;

Παρότι πριν το Πάσχα ήρθαν όλοι οι θεσμικοί να ευχηθούν στα παιδιά μας δυο βουλευτές, Αντιπεριφεριάρχης, Δήμαρχος και Διοικητής ΓΝΦ & ΚΕΠΑΠ, πήρα το ρίσκο και κάπως άκομψα για τις Αγίες κοινές μέρες τους ενημέρωσα, όπως και ο Αλέξανδρος και η Ειρήνη, για το εκβιαστικά τηλεφωνήματα που γίνονται για να φύγουν από το Απογευματινό ΚΔΑΠ ΑμεΑ της Δημοτικής επιχείρησης και να πάνε στο συγκεκριμένο Ιδιωτικό φορέα με το περίεργο ξενικό όνομα! Οι θεσμικοί Δεσμεύτηκαν ότι θα της μιλήσουν θεσμικά και θα της ζητήσουν τον λόγο που το κάνει. Αλλά τελικά δεν έκαναν τίποτα όπως προκύπτει από την ανάρτηση του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Μπορεί στην καταχώρηση του Δ.Σ. του Συλλόγου κάτω-κάτω να λέει ότι υπάρχει και το ΚΔΑΠ ΑμεΑ του Δήμου, αλλά οι γνώστες του χώρου ξέρουν ότι τα παιδιά ΑμεΑ της Φλώρινας που εμπίπτουν στις προϋποθέσεις είναι συγκεκριμένα – περίπου τριάντα (30), και αν τα είκοσι (20) από αυτά πάνε στο Ιδιωτικό ΚΔΑΠ ΑμεΑ, το Απογευματινό ΚΔΑΠ ΑμεΑ της Δημοτικής επιχείρησης θα ΚΛΕΙΣΕΙ, καθώς δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει, καθώς χρειάζονται τουλάχιστον 20 παιδιά για να βγαίνει ο προϋπολογισμός, και να ανανεώνεται κάθε χρόνο η σύμβαση των εργαζομένων της. Έτσι όλοι θα απολυθούν το καλοκαίρι και θα φύγουν από εμάς στο ΚΕΦΙΑ (Πρώην ΚΕΚΥΚ ΑμεΑ) και θα σταματήσουν και τα ομαδικά προγράμματα ΜΑΣ!

Από το 2001 που πρωτολειτούργησε το ΚΕΚΥΚ ΑμεΑ (όταν δεν υπήρχε ΚΑΜΙΑ δομή για ΑμεΑ και ευτυχώς μεταγενέστερα δημιουργήθηκε το ειδικό δημοτικό ΕΕΕΚ ΚΔΑΥ) τα παιδιά αυτά κυριολεκτικά μεγάλωσαν σε εμάς. Έκαναν Φύσιο, Έργο και Λόγο, μετά εντάχθηκαν στα πολύπλευρα ομαδικά προγράμματα, έμαθαν να δημιουργούν (ζωγραφική, πηλοπλαστική, χορό, γυμναστική, κοσμήματα και άλλες τέχνες) με την άψογη βοήθεια και συνεργασία όλων των φορέων Πανεπιστημίου Καλών Τεχνών, Παιδαγωγικό και Νομαρχίας επί Νομαρχίας κ. Ιωάννη Βοσκόπουλου, που είχε δείξει αμέριστη συμπαράσταση και υλικά και ηθικά σε ότι χρειάστηκε, όπως και του κ. Παπαναστασίου πρωτύτερα. Όλα τα παιδιά ΑμεΑ εντάχτηκαν στην κοινωνία της Φλώρινας. Τους βλέπουμε στα καφέ και στο ποτάμι της Φλώρινας, έμαθαν να ψωνίζουν στα σουπερμάρκετ και απέκτησαν πρόσβαση στα πάντα. Υλοποιήσαμε μέσω 2 Ευρωπαϊκών προγραμμάτων πρόσβαση στην Τέχνη Παιδαγωγική και Επαγγελματική Κατάρτιση Ένταξη ΑμεΑ στον κοινωνικοοικονομικό ιστό 2006-2007, συνολικού προϋπολογισμού των 165.000 ευρώ.  Τα παιδιά συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του Δήμου στο ποτάμι και το θεατρικό έργο του Αριστοτέλη.

Επί της διοίκησης της κυρίας Βούλας Κετσετζή, Διοικήτριας του ΓΝΦ και ΚΕΦΙΑΠ, και των κυρίων Κοτοπούλη και Παπούλκα στη «Οδό Ονείρων» έγινε το αδιαχώρητο. Με τη μελωδική φωνή της Βάσως, του Αλέξανδρου, της Ειρήνης, της Στελίνας και του Μάκη με την μουσική επιμέλεια του κυρίου Κώστα Ξανθόπουλου, το μοναδικό μουσικό σχήμα στην Ελλάδα ΑμεΑ με το χαρακτηριστικό όνομα «εν Φλωρίνης» μάγεψε και συγκίνησε τις ψυχές όλων.

Όλοι οι Δήμαρχοι έχουν ανέκαθεν δείξει το ανθρώπινό τους πρόσωπο προς τα παιδιά ΑμεΑ, προσπαθώντας να τους βοηθήσουν στο βαθμό που αυτό ήταν δυνατόν. Έτσι το 2016 ο Δήμος δημιούργησε το απογευματινό ΚΔΕΑ ΑμεΑ κατόπιν της επιμονής του κυρίου Βοσκόπουλο και της ανεκτίμητης βοήθειας εκ μέρους του συναδέλφου Διευθύντριας της εταιρείας του Δήμου, κυρίας Αφροδίτης, παραχωρώντας τους απαραίτητους χώρους. Παράλληλα από τον Δήμο προσλήφθηκαν οι απαραίτητοι υπάλληλοι για να καλύπτουν τις απογευματινές ανάγκες για δημιουργία των παιδιών ΑμεΑ μέχρι και σήμερα!

Γιατί κυρία του Δ.Σ. θέλετε να μας κλείσετε και να βρεθούν οι εργαζόμενοί στο δρόμο; Τι κρύβεται πίσω από την προώθηση του Ιδιωτικού φορέα; Όσα έχει κάνει η δομή μας τα τελευταία 20 χρόνια δεν είναι αρκετά; Μήπως πρέπει να ρωτήσουν τα παιδιά και οι γονείς και τα ΜΜΕ για ποιο λόγο το κάνετε αυτό;

Ο πρώην Δήμαρχος μετά από συνεχείς και πιεστικές του προσπάθειες στο Υπουργείο Υγείας κατάφερε να παραχωρήσει το κτίριο επιμόρφωσης του οργανισμού Δήμητρα (έναντι ζωολογικού κήπου) για την καλύτερη λειτουργία του ΚΔΑΠ ΑμεΑ και του ΕΕΕΚ. Γιατί δεν πιέζετε για αυτό, ενώ υπάρχουν άπειρα Ευρωπαϊκά προγράμματα για το ΑμεΑ;

Λίγη αιδώς κυρίες του Δ.Σ. γονέων παιδιών με αναπηρία Φλώρινας. Λίγα προσφέραμε στα παιδιά σας τα τελευταία 20 χρόνια;

 

Για παν νομική ευθύνη των γραφομένων

ο υπογράφων

Αθανάσιος Πετρουσιάνης

Κοινωνιολόγος- Νομικός επί 18 συναπτά έτη Διοικητικός προϊστάμενος , οικονομικός υπόλογος ταμίας (λόγω μη διάθεσης από το ΓΝΦ ακόμα και σήμερα έστω και ενός διοικητικού υπαλλήλου) αιρετό μέλος των εργαζομένων στο Δ.Σ. του ΚΕΚΥΚ ΑμεΑ Φλώρινας.