- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η θεραπεία (του δάσους)

-Σε μια χώρα με θερμά καλοκαίρια  οι πυρκαγιές ήταν συχνό φαινόμενο, οι φλόγες κατέστρεφαν ότι δημιούργησε η φύση, βλέποντας την απάθεια των ανθρώπων που οδηγούσε στον αφανισμό των δασών ο Πρωθυπουργός  ζήτησε από τον νομοθέτη να θεσπίσει αυστηρότερα μέτρα.

-Ο νομοθέτης εισηγήθηκε να φυλακίζονται όλοι οι κάτοικοι του πλησιέστερου χωριού με το δάσος με την αιτιολογία ότι είναι ανίκανοι να προστατέψουν τον φυσικό πλούτο της περιοχής τους.

-Μετά από λίγες μέρες σημειώθηκε μια μεγάλη φωτιά, οι αρχές εφάρμοσαν τον νέο νόμο και φυλάκισαν όλους του κάτοικους του διπλανού χωρίου, οι εφημερίδες αστραπιαία μετέφεραν τα νέα σε όλη την χώρα.

-Από τότε σε όλα τα χωριά που συνόρευαν με δάση οι κάτοικοι από «φόβο» συγκρότησαν εθελοντικές ομάδες με σκοπό την περιφρούρηση τον καθαρισμό και την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

-Όσο κράτησε αυτός ο νόμος δεν σημειώθηκε καμία πυρκαγιά, οι εμπρησμοί ήταν παρελθόν τα δάση έσφυζαν από χλωρίδα και πανίδα, δεν ξαναπήγε κανείς φυλακή και οι άνθρωποι απολάμβαναν τον φυσικό πλούτο της χώρας τους.-

Κεντρική ιδέα: Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει νόμος.

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος – Εκδότης