- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 45χρονο με το τσεκούρι

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ψυχική ηρεμία επέβαλε το μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Φλώρινας, στον 45χρονο δράστη με το τσεκούρι, ο οποίος το καλοκαίρι του 2020 εισέβαλε στη ΔΟΥ Κοζάνης  και τραυμάτισε τέσσερις ανθρώπους, ένας εκ των οποίων έχασε τη ζωή του μετά από πολύμηνη νοσηλεία σε ΜΕΘ Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.

Το δικαστήριο του επέβαλε επιπλέον 15 χρόνια για απόπειρα δολοφονίας των δυο εργαζομένων που τραυμάτισε, μια εκ των οποίων έχασε το μάτι της. Συνολικά πλέον της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε 26 έτη ποινή φυλάκισης για τις πράξεις της απόπειρας δολοφονίας, της οπλοχρησίας και της οπλοκατοχής.

Η απολογία του δράστη

Στην απολογία του ο 45χρονος δράστης, που να σημειωθεί του έχει οριστεί από το δικαστήριο συνήγορος, είπε πως αποφάσισε να προβεί σε αυτή την ενέργεια όταν έμαθε για το θάνατο του 26χρονου στο Βόλο. Μίλησε για δολοφονίες, για αστυνομικούς που χτυπούν και δέρνουν, για καταπιεσμένους του συστήματος, και σε ερώτηση του προέδρου απάντησε ότι οι υπάλληλοι είναι μέρος του συστήματος και αποφάσισε να τους χτυπήσει. «Αν ήταν κλειστή η εφορία θα πήγαινα στα δικαστήρια», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν έδειξε να μετανιώνει για την πράξη του, και κατέληξε λέγοντας: «Για εσάς μπορεί το τέρας να είμαι εγώ, αλλά για εμένα το τέρας είναι οι εφοριακοί».

Καταπέλτης η Εισαγγελέας

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας είπε ότι «ο 45χρονος με συγκεκριμένες πολιτικές απόψεις έβαλε ένα τσεκούρι στη τσάντα του και πήγε να σκοτώσει ανθρώπους. Με απόλυτη ψυχραιμία ανέβηκε στην εφορία και κινήθηκε προς το γραφείο εισοδήματος για να σκοτώσει. Ο κατηγορούμενος διέπραξε ακραίες πράξεις εις βάρος της ανθρώπινης ζωής».

Χαρακτήρισε, «ανθρωποκτονία τετελεσμένη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση την πράξη δολοφονίας του 56χρονου», σημειώνοντας πως, «προκύπτει οργανωμένη κρίση και σκέψη σε πλήρη οργάνωση για να τελέσει την εγκληματική αυτή πράξη. Εξετάστηκε από ψυχίατρο και δεν έχει κανένα ψυχικό νόσημα. Θα πρέπει να κηρυχθεί ένοχος για αυτές του τις πράξεις».

Η εισαγγελέας τόνισε ότι «ο κατηγορούμενος έδειξε πλήρη ασέβεια προς τα θύματα του», προσθέτοντας: «Ελεεινό δοκίμιο της φιλοσοφίας του εγκλήματος του. Δε δίνει καμία σημασία και αξία στην ανθρώπινη ζωή».

Πηγή: ertnews.gr