- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Κοινή συνεδρίαση παλαιών και νέων μελών του Δ.Σ. του ΦΟΟΦ – 50 χρόνια από τη θεμελίωση του καταφυγίου (pics)

Με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων (1971) από την θεμελίωση του καταφυγίου στο Παλιοχώρι στη θέση «Φτερούγες Νίκης» και την πρόσφατη ανακαίνιση του το Σάββατο 26 Μαΐου με πρωτοβουλία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Φ.Ο.Ο.Φ. πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση των παλαιών και τωρινών μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Σε μια ομολογούμενος συγκινητική συνεδρίαση, στην οποία παρευρέθηκαν όλα τα παλαιά μέλη, έγινε ξενάγηση και ενημέρωση σχετικά με τις παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο και παρουσιάστηκε ο τρόπος λειτουργίας του.

Σε μια ιστορική αναδρομή οι πρώην πρόεδροι αναφέρθηκαν στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισαν για την κατασκευή και τις ανακαινίσεις του καταφυγίου τα προηγούμενα χρόνια, αλλά εξέφρασαν την ικανοποίηση και τον ενθουσιασμό τους για την τωρινή εικόνα που παρουσιάζει καθώς και την σιγουριά τους για την συνέχεια που αφήνουν πίσω τους. Δεν παρέλειψαν δε να αποδώσουν τα εύσημα στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο για τη συνολική δράση τους.

Στην ιστορικότερη συνεδρίαση του συλλόγου μετά την ίδρυση του παραβρέθηκαν:

Η πρόεδρος στην αποφώνησή της ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους και εξέφρασε την ικανοποίηση της για τις εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί και έχουν φτάσει στο 90% του αρχικού σχεδίου, υποσχόμενη ότι πολύ σύντομα το καταφύγιο θα δοθεί προς χρήση σε επισκέπτες και ορειβατικούς συλλόγους αλλά πρωτίστως στους πολίτες της Φλώρινας.

Στην συνεδρίαση μετά από πρόσκληση του Δ.Σ. παρευρέθησαν η Βουλευτής Φλώρινας κυρία Πέρκα Θεοπίστη, ο Δήμαρχος Φλώρινας κύριος Γιαννάκης Βασίλειος, ο πρόεδρος της κοινότητας Φλώρινας κύριος Ρόζας Κων/νος, και ο περιφερειακός σύμβουλος κύριος Βόσδου Σωτήρης.

Πρόσκληση επίσης έλαβαν ο Αντιπεριφρειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας κ. Κιοσές Ιωάννης, καθώς και ο Βουλευτής Φλώρινας κύριος Αντωνιάδης Ιωάννης οι οποίοι για προσωπικούς λόγους δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν.

Η πρόεδρος και το Δ.Σ. θέλουν να εκφράσουν την ικανοποίηση τους στον κύριο Κιοσέ Ιωάννη για την απλόχερη βοήθεια που παρείχε για τη υδροδότηση του καταφυγίου, ένα ιδιαίτερα δύσκολο και δαπανηρό εγχείρημα, καθώς και για την περίφραξη του περιβάλλοντος χώρου. Τέλος ευχαριστεί τον Δήμαρχο, κύριο Γιαννάκη Βασίλειο, και τους εργαζομένους του δήμου για την διαμόρφωση του δρόμου και του περιβάλλοντα χώρου.

Από το Δ.Σ.