- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο βουλευτής Γιάννης Αντωνιάδης επισκέφτηκε την τοπική διεύθυνση e-ΕΦΚΑ

Την Τρίτη 07/06/2021 ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης επισκέφτηκε την Τοπική Διεύθυνση e-ΕΦΚΑ Φλώρινας. Τον κ. Βουλευτή υποδέχτηκε ο Διευθυντής κ. Τρύφων Γρομπανόπουλος.

Ο κ. βουλευτής συνομίλησε με τους εργαζόμενους και τους προϊσταμένους των τμημάτων και τους ευχαρίστησε για την μεγάλη και συστηματική προσπάθεια που καταβάλλουν για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, των συνταξιούχων και των εργοδοτών.

Ο κ. Γρομπανόπουλος ενημέρωσε τον κ. Βουλευτή για την σύσταση της τοπικής διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ η οποία λειτουργεί στην Φλώρινα από τις 15 Απριλίου 2021. Η Διοίκηση του Ηλεκτρονικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, έχοντας θέσει ως άμεση προτεραιότητα την βελτίωση της εξυπηρέτησης όλων όσων χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ, την ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεων τους και την επιτάχυνση της έκδοσης συνταξιοδοτικών αιτημάτων, προχώρησε στην σύσταση της Τοπικής Διεύθυνσης, στοχεύοντας μεταξύ άλλων στον ενιαίο τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ. Έτσι στην νέα δομή εξυπηρετείται πλέον το σύνολο των ασφαλισμένων, συνταξιούχων και εργοδοτών των πρώην Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης. Επιπλέον η Τοπική Διεύθυνση Φλώρινας έχει αναλάβει και την διεκπεραίωση συνταξιοδοτικών αιτημάτων και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έχει εκδώσει σημαντικό αριθμό συνταξιοδοτικών αποφάσεων του τέως ΟΓΑ.

Ο κ. Αντωνιάδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την σύσταση της Τοπικής Διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη από την πρώτη μέρα δεσμεύτηκε για την δημιουργία ενός σύγχρονου, αποτελεσματικού και αξιόπιστου ενιαίου φορέα ασφάλειας που θα εξυπηρετεί το κοινωνικό σύνολο μειώνοντας την γραφειοκρατία και τις καθυστερήσεις. Στην κατεύθυνση αυτή το Υπουργείο Εργασίας προχώρησε σε τομές αξιοποιώντας την ψηφιακή τεχνολογία και κάνοντας πράξη την αποκέντρωση των υπηρεσιών. Έτσι επιτεύχθηκε η αποσυμφόρηση των κεντρικών υπηρεσιών με άμεσο αποτέλεσμα την καλύτερη εξυπηρέτηση ασφαλισμένων, συνταξιούχων και εργοδοτών…».

Τέλος συμφωνήθηκε η συνέχιση της συνεργασίας με την Τοπική Διεύθυνση και το Υπουργείο Εργασίας για την αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους στο e-ΕΦΚΑ αλλά και των θεμάτων που άπτονται με την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.