- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Πελματογράφημα και ποιότητα ζωής

Κατάστημα ορθοπαιδικών ειδών «ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ» της Ζωής Βράκα επί της οδού Νικολάου Χάσου 5 στη Φλώρινα, τηλέφωνο 2385044854.

 

TI ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΛΜΑΤΟΓΡΑΦΗΜΑ;

Το ανθρώπινο πόδι αποτελείται από 26 οστά, δεκάδες μύες και τένοντες και εκατοντάδες συνδέσμους. Αυτή η πολύπλοκη ανατομία του ποδιού έχει ως αποτέλεσμα την παροχή σταθερότητας και ελαστικότητας κατά τη βάδιση. Η άσκηση πίεσης που λαμβάνει ένα ανθρώπινο πόδι κατά το περπάτημα ή το τρέξιμο είναι πάρα πολύ μεγάλες καθημερινά, καθώς μετακινούν τόνους βάρους.
Περαιτέρω ανατομικές διαταραχές που προκαλούνται από προβλήματα στη δομή των οστών αλλά και στην ελαστικότητα των συνδέσμων και υπόλοιπων μαλακών μορίων, μπορεί να είναι πηγές εμφάνισης πλατυποδίας, κοιλοποδίας και άλλων ασθενειών.

 

Όταν επηρεάζεται η ορθή λειτουργία ολόκληρου του κάτω άκρου είναι δυνατόν να προκληθούν τραυματισμοί και κακώσεις στο ίδιο το πέλμα ή και σε άλλα σημεία του σώματος όπως τα γόνατα και η σπονδυλική στήλη…

Το βάρος, και η πολύωρη ορθοστασία μπορούν να συμβάλλουν στους τραυματισμούς αυτούς, κυρίως όταν συνοδεύονται και με λανθασμένη επιλογή παπουτσιών.

 

Με την χρήση υψηλής τεχνολογίας Πελματογράφου κατασκευάζονται  οι εξατομικευμένοι ορθοπεδικοί πάτοι στα μέτρα του πέλματος σας που έχουν τα εξής οφέλη για τον οργανισμό: