- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Πολύς θόρυβος για το τίποτα (σχετικά με την μη πρόσκληση της πολιτευτού κας Ηλιάδου στις συναντήσεις του υφ. Παιδείας κ. Συρίγου κατά την επίσκεψή του στη Φλώρινα)

Σταθερή θέση και άποψη του βουλευτή Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Αντωνιάδη, ως προς τις επισκέψεις των μελών της κυβέρνησης στο νομό Φλώρινας (υπουργών, υφυπουργών Γεν. Γραμματέων κ.ά), είναι η αποτίμηση από αυτές τις επισκέψεις να είναι πάντα θετική και παραγωγική για τον τόπο μας και για όλους τους Φλωρινιώτες. Αυτό θέλει και η συντριπτική πλειοψηφία των Φλωρινιωτών και ελάχιστα τους ενδιαφέρει ποιοι συμμετέχουν, σε ποια θέση θα κάθονται κ.ά. Εδώ ο τόπος καίγεται και κάποιοι «αρμενίζουν». Επειδή σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε να φανεί πως υπεκφεύγουμε μέσα από γενικότητες και επειδή πάντα πορευόμαστε με γνώμονα την αλήθεια, σχετικά με την επίσκεψη του υφυπουργού κ. Συρίγου, ενημερώνουμε τους συμπατριώτες μας για τα εξής.

1. Η επίσκεψη του κ. Συρίγου ήταν καθαρά επίσκεψη εργασίας και αφορούσε συναντήσεις με τους άμεσα εμπλεκόμενους που είναι οι πανεπιστημιακοί. Η κα Ηλιάδου η οποία δεν κατέχει καμία θεσμική θέση, προφανώς και γι’αυτό δεν προσκλήθηκε ώστε να συμμετάσχει σε κάποια από αυτές τις συναντήσεις.

2. Το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Συρίγου καταρτίστηκε από την αρχή ως το τέλος από το υπουργείο και το πανεπιστήμιο (δεν αναφέρουμε γραφεία και ονόματα γιατί δεν υπάρχει λόγος). Η κα Ηλιάδου, ενώ είχε ενημερωθεί από συνεργάτη του βουλευτή Φλώρινας κ. Γ. Αντωνιάδη ότι ουδεμία σχέση έχει ο βουλευτής με την κατάρτιση του προγράμματος του κ. Συρίγου, εξακολουθεί να αναφέρεται κατά κόρον στο γραφείο του βουλευτή. Δεν ξέρουμε ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετεί αυτή η επιμονή και η εμμονή της με το γραφείο του βουλευτή και ούτε μας ενδιαφέρει να μάθουμε. Το ίδιο συνέβη και με την επίσκεψη του υφυπουργού κ. Στ. Καλαφάτη η οποία ακολούθησε. Ουδεμία σχέση είχε το γραφείο του κ. βουλευτή και σε αυτή την περίπτωση. Το πρόγραμμα του υφυπουργού κ. Στ. Καλαφάτη, σχεδιάστηκε αποκλειστικά από το ιδιαίτερο γραφείο του.

Σε μία κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και για το νομό Φλώρινας ειδικότερα, επιβάλλεται όλοι να συγκεντρωθούμε πάνω στα προβλήματα και τα θέματα που αντιμετωπίζει ο νομός μας και να συνεργαστούμε για την επίλυσή τους. Τα προβλήματα αυτά δεν έχουν κόμματα και χρώματα και είναι υπεράνω προσώπων. Η κυβέρνηση, συστηματικά και μεθοδικά, με πολλή δουλειά προχωρά τις μεταρρυθμίσεις και υλοποιεί ένα σπουδαίο έργο για την Ελλάδα. Δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε περιοχές όπως η Φλώρινα και πολύ σύντομα θα υπάρχουν και ανακοινώσεις για μια σειρά από έργα που έχουν ήδη δρομολογηθεί και για άλλα που πρόκειται να υλοποιηθούν στην περιοχή.

Γραφείο Τύπου
βουλευτή Φλώρινας ΝΔ
Γ. Αντωνιάδη​