- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Πραγματοποιήθηκε το δεύτερο διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος Αγωγής Υγείας για Παιδιά με θέμα τις εξαρτήσεις

O Δήμος Φλώρινας σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων «ΕΔΔΥΠΠΥ», υπό την Αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, διοργάνωσαν την Τρίτη 1 Ιουνίου 2021, το δεύτερο διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος «Αγωγή Υγείας για Παιδιά». Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν το πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε με την επιστημονική υποστήριξη του κ. Αναστάσιου Χατζή, Παιδιάτρου-Εντατικολόγου, τ. Συντονιστή-Διευθυντή ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», Μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μέσω πλατφόρμας zoom.

Η δεύτερη διαδικτυακή παρουσίαση με θέμα τις «ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ» είχε χρονική διάρκεια μιάμιση ώρα, ενώ ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσε το ενδιαφέρον αρκετών πολιτών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Στο τέλος της παρουσίασης πραγματοποιήθηκε συζήτηση και απαντήθηκαν τα ερωτήματα των δημοτών από τον κ. Χατζή σχετικά με την ενότητα που παρακολούθησαν.

Ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Βασίλειος Γιαννάκης, δήλωσε: «Ο Δήμος Φλώρινας, ως μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, συμμετέχει ενεργά σε δράσεις που αποσκοπούν στην έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των δημοτών και ιδιαίτερα σε θέματα που άπτονται της νεολαίας μας. Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτό, συμμετέχουμε στο διαδικτυακό Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για Παιδιά και είμαι σίγουρος πως οι θεματικές ενότητες που αναπτύσσονται και αναλύονται οδηγούν σε χρήσιμα συμπεράσματα, τόσο τους γονείς όσο και τα ίδια τα παιδιά.

Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιούνται έτσι ώστε να ολοκληρωθεί ο κύκλος των ενοτήτων (σύνολο 3). Το επόμενο θέμα που θα ακολουθήσει είναι η «ΕΦΗΒΕΙΑ».