- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με τον Γ.Γ. της ΚΕΔΕ και Πρόεδρο της Βιώσιμης Πόλης

Τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕΔΕ και Πρόεδρο της Βιώσιμης Πόλης κ. Δημήτριο Καφαντάρη υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης.

Η συζήτηση περιστράφηκε αρχικά γύρω από θέματα αυτοδιοίκησης με κυρίαρχο τον νέο εκλογικό νόμο και τις αλλαγές που θα επιφέρει στην τοπική αυτοδιοίκηση. Παράλληλα δε, τονίστηκε η ανάγκη οι νέες αρμοδιότητες των Δήμων να συνοδεύονται και από τους απαραίτητους πόρους, ώστε αυτές οι αρμοδιότητες να ασκούνται απρόσκοπτα.

Οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και τεχνική υποδομή, η διοικητική μεταφορά συγκροτημένων δομών στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση και η πλήρης μετάβαση στην ψηφιακή εποχή ήταν μερικά ακόμα από τα θέματα που έπεσαν στο τραπέζι του διαλόγου.

Τον κ. Καφαντάρη συνόδευε ο Γενικός Διευθυντής της Βιώσιμης Πόλης κ. Ιωάννης Γεώργιζας, ο οποίος συμμετείχε στη συζήτηση που ακολούθησε για θέματα κοινής συνεργασίας, που αφορούν στην διαχείριση προγραμμάτων και στην υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία.