- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Φλώρινας: Και ξανά την μπάλα στην εξέδρα η ΔΕΕΠ Φλώρινας

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ απομονωμένη από την ελληνική κοινωνία ψήφιζε στο Κοινοβούλιο την κατάργηση του 8ώρου, τις απλήρωτες υπερωρίες,την απαξίωση των ελεγκτικών μηχανισμών της εργατικής νομοθεσίας, μετατρέποντας τις ζωές χιλιάδων εργαζόμενων σε λάστιχο, η παντελώς ανύπαρκτη ΔΕΕΠ Φλώρινας αδιαφορώντας για τη σοβαρότητα της κατάστασης και τη σημασία του «νομοσχεδίου λαιμητόμο των εργασιακών» που υποστηρίζει, αποφάσισε για ακόμη μια φορά να αποπροσανατολίσει την κοινωνία, πετώντας ως συνήθως την μπάλα στην εξέδρα και εκδίδοντας ένα κείμενο γεμάτο ανακρίβειες ως υποτιθέμενη απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας.

Κύριοι/ες της ΔΕΕΠ Φλώρινας, δεν σας κρύβουμε ότι σχεδόν με ανυπομονησία περιμέναμε  κάποια  απάντησή σας, αφενός επειδή όπως όλος ο νομός γνωρίζει, η δράση σας τα τελευταία χρόνια είναι σπάνιο πολιτικό φαινόμενο κι αφετέρου, μήπως έστω και την τελευταία στιγμή  μετά απ’ όλα όσα διαδραματίστηκαν τους τελευταίους μήνες στο κόμμα και τα πολιτικά στελέχη σας σχετικά με την κατασκευή του «Σιδηροδρομικού δικτύου Φλώρινα-Κρυσταλλοπηγή-Αεροδρ.Καστοριάς-Πόγραδετς» λογικευόσασταν και ως ένδειξη ελάχιστου πολιτικού ήθους, σοβαρευόσασταν και διεκδικούσατε το καλύτερο δυνατό για την περιοχή μας.

Αντ’ αυτού όμως εγκλωβιστήκατε για ακόμη μια φορά στο σύνδρομο της στείρας και ατεκμηρίωτης αντιπολίτευσης που σας διακατέχει διαχρονικά (ακόμη και κατά το διάστημα που κυβερνάτε) χωρίς να απαντάτε επί της ουσίας στα σημαντικά ερωτήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Στρίβειν δια του αρραβώνος λοιπόν, με έξοδο κινδύνου το ‘λιμάνι ξηράς’ του Αλέξη Τσίπρα (ήτοι χερσαίο λιμάνι όπως λέγεται στην ορολογία των μεταφορών) και τις δηλώσεις  της βουλευτή Καστοριάς Ολυμπίας Τελιγιορίδου, δηλώσεις οι οποίες δεν αλλάζουν διόλου τον σχεδιασμό και το σιδηροδρομικό έργο που ευνοεί την περιοχή μας.

Αφήσατε όμως ασχολίαστες τις ανακοινώσεις του Υφυπ. κ. Κεφαλογιάννη, την επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικής Ανάπτυξης κ. Γ.Βαβλιάρα σε συνεργασία με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού Θεσσαλίας, Γ.Μπουτίνα, στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή και στον Υπουργό Τουρισμού κ. Χ. Θεοχάρη, ζητώντας την Σιδηροδρομική Διασύνδεση Θεσσαλίας-Δυτικής Μακεδονίας με Πόγραδετς, αφήνοντας τη Φλώρινα εκτός σχεδιασμού και μη λαμβάνοντας υπόψη το ήδη ενταγμένο έργο που αναφερόμαστε.

Εκκωφαντική αλλά όχι πρωτάκουστη ήταν βέβαια και η σιωπή του κυβερνητικού Βουλευτή, των Αντιπεριφερειαρχών και των γραφείων της ΔΕΕΠ μέχρι την στιγμή που οι καίριες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις της Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας Π. Πέρκα, τους ανάγκασαν να θυμηθούν σε ποια εκλογική περιφέρεια εκλέγονται. Ευτυχώς λοιπόν που και η δική μας πολιτική συμβολή σας αφυπνίζει και βλέπουν οι πολίτες της περιοχής, το πολιτικό βάρος που κουβαλούν οι σχεδιασμοί των στελεχών σας.

Με ευχολόγια, πολιτικές ατάκες και κουβέντες του καφενείου χωρίς πιέσεις, προφανώς ούτε πολιτικό έργο μπορεί να παραχθεί,ούτε και η ανάπτυξη μπορεί να έρθει. Σας παροτρύνουμε να  ενημερωθείτε και να μελετήσετε καλύτερα τα συγκεκριμένα θέματα κι έπειτα να φτιάξετε έναν σχεδιασμό στον οποίο θα υπερέχουν τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας, έναντι των κομματικών συμμαχιών, αλλά και των μελετών που χάνονται στα συρτάρια. Μακάρι η μακρόσυρτη λίστα που βαυκαλίζετε ότι διεκδικείτε να γίνει πράξη και να λειτουργήσουν όλα προς το συμφέρον των συμπολιτών μας.

Τέλος, σας ενημερώνουμε για πολλοστή φορά πως έχουμε τη διάθεση και την τεκμηρίωση, ώστε να ασχοληθούμε με όλα τα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία και που είναι απαραίτητα για τον καλύτερο στρατηγικό σχεδιασμό της περιοχής. Αφήστε εν μέρει τα «ναυτιλιακά» και ασχοληθείτε επιτέλους με το κυβερνητικό σας έργο και με τις ανάγκες της Φλώρινας, καθότι η κυβέρνησή σας οδηγεί τον τόπο σε ερημοποίηση.

Πλέον δεν αναμένουμε καμία απάντηση. Οι απαντήσεις και τα πεπραγμένα δίνονται στους πολίτες της Φλώρινας, της Πρέσπας και του Αμυνταίου.

 

Από το Γρ. Τύπου

Νομαρχιακή Επιτροπή

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας