- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει το Εργατικό Κίνημα σχετικά με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο

Η κυβέρνηση εν μέσω πρωτοφανούς κρίσης νομοθετεί κατάργηση του οκταώρου, του δικαιώματος στην απεργία, της προστασίας από την απόλυση και του δικαιώματος των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Δίνει την ευχέρεια στον εργοδότη να βάζει τον εργαζόμενο να δουλεύει παραπάνω, για να πάρει ρεπό αλλά όχι για να αυξήσει το πενιχρό εισόδημά του με πληρωμή υπερωριών.

Με ελάχιστες παραχωρήσεις -που συνιστούν εφαρμογή ευρωπαϊκών οδηγιών- για να ρίξει «στάχτη στα μάτια» των εργαζομένων, σαρώνει τα πάντα και προχωρά σε μια ολοκληρωμένη αντι-μεταρρύθμιση που την υπαγορεύουν η βαθιά συντηρητική της ταυτότητα και τα προεκλογικά γραμμάτια που ξεπληρώνει.

Απάντηση στις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας είναι μόνο η δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, η σταθερή εργασιακή νομοθεσία, ο έλεγχος των εργοδοτών και η εκ βάθρων αλλαγή εργασιακής και εργοδοτικής κουλτούρας, που μόνο το ΠΑΣΟΚ έχει πετύχει.

Συνεχίζοντας τον δρόμο που χάραξε η δημοκρατική παράταξη, με την πρόταση μας για το «πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο» επιδιώκουμε ξανά την ανθρωποκεντρική πρόοδο μέσα από πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη.

Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει το Εργατικό Κίνημα και η Νομαρχιακή Επιτροπή Φλώρινας συμμετέχει στην  συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σήμερα 16.06.2021 στις 7μ.μ. έξω από τo Eργατικό Κέντρο,  ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.

#κινημα_αλλαγής_Φλώρινα #εργατικό_κίνημα #νέο_εργασιακό_νομοσχέδιο