- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Εγκαινιάστηκε στη Φλώρινα η έκθεση τεκμηρίων «1821: Οι Βιβλιοθήκες της Μακεδονίας στην Τοπική Ιστορία» (video, pics)

Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 4 Ιουλίου, στον αύλειο χώρο του δημαρχείου Φλώρινας, τα εγκαίνια της έκθεσης τεκμηρίων με τίτλο «1821: Οι Βιβλιοθήκες της Μακεδονίας στην Τοπική Ιστορία» με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Η έκθεση αποτελεί πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης και συμμετέχουν συνολικά 23 φορείς, μεταξύ των οποίων και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Φλώρινας «Βασιλικής Πιτόσκα», η οποία δημιούργησε και ένα περιγραφικό λάβαρο παρουσίασης με στοιχεία τοπικής ιστορίας συνδεδεμένα με την Επανάσταση.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου Βασιλική Μούζα, η οποία μίλησε στη συνέχεια για την έκθεση. Από την πλευρά του Δήμου Φλώρινας χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Νώτας, ενώ τις επιστολές των βουλευτών Γιάννη Αντωνιάδη και Πέτης Πέρκα ανέγνωσε η διευθύντρια της Βιβλιοθήκης Θεοδώρα Μοστάκη, η οποία και αναφέρθηκε με τη σειρά της στην έκθεση. Τέλος, για τα γεγονότα και τη δράση των προσώπων που συνέβαλαν στην Επανάσταση στην περιοχή της Φλώρινας αναφέρθηκε η εκπαιδευτικός Λιάνα Κυριάκου.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 14 Ιουλίου, στον χώρο του Δημαρχείου, και θα είναι επισκέψιμη τις απογευματινές ώρες, από τις 18:00 έως τις 21:00.