- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Επίκαιρη ερώτηση της Π. Πέρκα προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας με θέμα: «Χρηματοδότηση μετάβασης στις λιγνιτικές περιοχές και κατανομή πόρων»

Η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣΘεοπίστη (Πέτη) Πέρκα, κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας με θέμα:«Χρηματοδότηση μετάβασης στις λιγνιτικές περιοχές και κατανομή πόρων».

Hεπίκαιρη ερώτηση αφορά στον ανεπαρκή προϋπολογισμό του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΠΔΑΜ) 2021-2027, ότι οι πόροι αυτοί καλούνται να καλύψουν όχι μόνο τις επείγουσες και διογκωμένες ανάγκες μετάβασης των λιγνιτικών περιοχών στη Δυτική Μακεδονία και στη Μεγαλόπολη αλλά και τη μετάβαση των νησιών Β. Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης. Παράλληλα δεν έχει ανακοινωθεί προγραμματισμός ή σχέδιο για τους άλλους δύο πυλώνες του Μηχανισμού Δίκαιης Μετάβασης. Η Ελλάδα κατατάσσεται 9η στην κατανομή των πόρων του ΕΤΔΜ στην ΕΕ-27 παρά την ταχύτητα της εμπροσθοβαρούς και βίαιης απολιγνιτοποίησης.

Η επίκαιρη ερώτηση της κ. Πέρκα θα συζητηθεί σήμερα, Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021 και ώρα 16:30, κατά τη διαδικασία συζήτησης των επίκαιρων ερωτήσεων, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου της κυβέρνησης από την Βουλή των Ελλήνων.

Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:https://bit.ly/2UGIxTq