- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Γ. Αντωνιάδης: Η Παιδεία μεταρρυθμίζεται από την κυβέρνηση της ΝΔ με το βλέμμα στο μέλλον (video)

Στο video που ακολουθεί, μπορείτε να παρακολουθήσετε την τοποθέτηση του βουλευτή Φλώρινας της ΝΔ κ. Γιάννη Αντωνιάδη, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής (21/7/2021) κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις». Ακολουθεί και το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της ομιλίας.

Τοποθέτηση του βουλευτή Φλώρινας της ΝΔ Γιάννη Αντωνιάδη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής (21/7/2021) κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπ. Παιδείας με τίτλο «Αναβάθμιση του Σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις».

 

Καταρχάς, συζητάμε σήμερα ένα νομοσχέδιο αναβάθμισης σχολείου, ενδυνάμωσης εκπαιδευτικών. Ακούγοντας τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ, διερωτώμαι αν συγκατοικούμε  στην ίδια χώρα. Περιγράφουν μια χώρα του σκότους, των λαθών, των αδικιών, μια χώρα η οποία βρίσκεται μόνο στη φαντασία τους.

Για να πούμε μερικά από αυτά τα οποία ακούστηκαν τα παράδοξα και τα αντιφατικά. Δεν μπορούσαμε να διορίσουμε εκπαιδευτικούς στα πέντε χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ίσχυε το καθεστώς των 5:1 δηλαδή, 5 αποχωρήσεις 1 διορισμός. Όταν να ανακοινώνατε τους 20.000 διορισμούς το ΄17, το ΄18 δεν το ξέρατε αυτό; Ποιον κοροϊδεύετε τότε; Τους πολίτες; Και πότε λέγατε αλήθεια, τότε ή τώρα; Ξέρετε,  ένα κράτος από τα διακόσια που είναι στα Ηνωμένα Έθνη ας πάρουμε μόνο αυτά η Γαλλία, άνοιξε τις πόρτες του πανεπιστημίου και μπήκαν όλοι μέσα. Μάλιστα. Και εμείς, τι θα κάνουμε; Θα πάρουμε τη μια εξαίρεση και θα αφήσουμε τα υπόλοιπα 199; Εμείς παίρνουμε τον κανόνα.

Οι όψιμοι υπερασπιστές του δημοσίου. Όταν μιλάμε για τα «κακώς κείμενα» του δημοσίου, λένε «μη μας κατηγορείτε, γιατί εμείς κυβερνήσαμε μόνο τεσσεράμισι χρόνια». Και το ξέρουμε ότι κυβερνήσατε μόνο τεσσεράμισι χρόνια και είναι η αλήθεια ότι όλα ότι βλέπουμε γύρω μας, τα νηπιαγωγεία, τα γυμνάσια, τα λύκεια, τα πανεπιστήμια, τα γεφύρια, οι δρόμοι, γίνανε επί ημερών Ν.Δ. και κάποιων άλλων κομμάτων, όχι όμως του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς χτίσαμε αυτό το δημόσιο, το οποίο όμως δημόσιο, προσπαθούμε να το διορθώσουμε, γιατί υπάρχουν και οι πολίτες οι οποίοι δεν εξυπηρετούνται και προσπαθούμε να χτίσουμε μία συμβίωση αρμονική ανάμεσα στην εξυπηρέτηση των πολιτών και στα δικαιώματα και στην αξιοπρέπεια των εργαζομένων στο δημόσιο. Αυτά έκανε η Ν.Δ..

Έχετε κάνει «σημαία» τον φοιτητή τον Διονύση, και του ευχόμαστε και συγχαρητήρια, γιατί πέρασε σε Πανεπιστήμιο της περιφέρειας. Ακούγοντας κάποιος τρίτος έχει την εντύπωση ότι αυτό το παιδί δεν πέρασε σε Πανεπιστήμιο. Τι εννοεί ο ποιητής; Ότι περνώντας σε Πανεπιστήμιο της περιφέρειας είναι υποδεέστερο; Θέλω να πάρετε τώρα θέση. Δηλαδή, μόνο τα πανεπιστήμια των Αθηνών και Θεσσαλονίκης υπάρχουν; Όποιος περάσει σε Πανεπιστήμιο της περιφέρειας το «ρίχνουμε στο λάκκο των λεόντων»; Να πάρει θέση ο ΣΥΡΙΖΑ επ’ αυτού.

Κραδαίνετε το μαχαίρι, «πήρε ο Υπουργός το μαχαίρι και το μαχαίρι και το μαχαίρι». Ποιο μαχαίρι; Ένα μαχαίρι υπάρχει, το μαχαίρι του λαϊκισμού που εν μία νυκτί πήρατε τα ΤΕΙ και τα μετατρέψατε σε πανεπιστήμια.

Εμείς τι θέλουμε; Εμείς θέλουμε ο φοιτητής να χαίρεται όταν μπαίνει στο πανεπιστήμιο γιατί πέρασε στο πανεπιστήμιο, εμείς θέλουμε ο φοιτητής να χαίρεται όταν παίρνει το πτυχίο γιατί πήρε το πτυχίο, εμείς όμως θέλουμε και αυτό το πτυχίο να είναι ένα διαβατήριο για να ανοίγει επαγγελματικές πόρτες και να μην το πάρει να το κρεμάσει στον τοίχο ως διακοσμητικό κάδρο. Τέτοια Παιδεία θέλουμε και τέτοια Εκπαίδευση, γιατί ο κόσμος αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς και είμαστε υποχρεωμένοι και εμείς να μην κρατάμε την Εκπαίδευση στο «ψυγείο», αλλά να κάνουμε τομές και μεταρρυθμίσεις.

Και μοιραία, λοιπόν, έρχομαι τώρα- δεν θα το έλεγα, αλλά θα το πω- να συγχαρώ την Υπουργό, τους Υφυπουργούς, τους τεχνοκράτες του Υπουργείου, τους συμβούλους, γιατί στα δύο χρόνια έχουν περάσει μια σειρά από νομοσχέδια, κάνουν τομές, μεταρρυθμίσεις, αλλαγές, οδηγούν την Εκπαίδευση μπροστά, οδηγούν την Ελλάδα μπροστά. Τέτοια Παιδεία θέλουμε και δεν το λέμε εμείς και δεν έχει μεγάλη αξία επειδή είμαστε Βουλευτές της Συμπολίτευσης, σημασία έχει τι λέει η κοινωνία και τι λένε οι πολίτες και οι πολίτες τάσσονται υπέρ αυτών των μεταρρυθμίσεων γιατί έχουν κουραστεί με τα λαϊκίστικα συνθήματα και τις φράσεις κλισέ, οι οποίες γεμίζουν τις πλατείες όπως πριν από λίγο εδώ με τους αντιεμβολιαστές, πλατείες στις οποίες δικά σας στελέχη «κλείνουν τα μάτια», Βουλευτές σας και Υπουργοί και βρίσκονται νοερά μαζί τους και σήμερα βρίσκονται εδώ και δημιουργούν όλα αυτά τα προβλήματα.

Προχωράμε μπροστά και δεν μας εμποδίζει κανένας με τις αναχρονιστικές ιδέες και τις εμμονές τις οποίες έχει.

Ευχαριστώ πολύ.