- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Φλώρινας Π. Πέρκα για την ανακοίνωση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση

Χθες, οι χιλιάδες νέοι και νέες που εδώ και δύο χρόνια πάλεψαν κάτω από αντίξοες συνθήκες πανδημικής κρίσης για να πετύχουν την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια της χώρας, ενημερώθηκαν για την ελάχιστη βάση εισαγωγής (ΕΒΕ) που αποτελεί ακόμα ένα τερατούργημα της Υπουργού Κεραμέως με την κάλυψη της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Σύσσωμη η ακαδημαϊκή κοινότητα, η τοπική κοινωνία και η Αξιωματική Αντιπολίτευση είχε αναδείξει την τρομερή παραδοξότητα εφαρμογής αυτού του άδικου μέτρου, που δεν έχει καμία ακαδημαϊκή θεμελίωση, που θα λειτουργήσει εις βάρος των υποψηφίων και δεν θα θεραπεύσει καμία παθογένεια -παρά θα οδηγήσει όσους/ες αδικηθούν ως εύκολη λεία (πάνω από 20.000 υποψήφιοι εκτός ΑΕΙ), στην αγκαλιά των κολλεγίων που πρόσφατα αυτή η κυβέρνηση φρόντισε να εξομοιώσει.

Σήμερα βλέπουμε λοιπόν πως χιλιάδες υποψήφιοι/ες με καλές και άριστες βαθμολογίες δεν θα περάσουν στις σχολές προτίμησής τους και χιλιάδες οικογένειες θα αναγκαστούν να βγουν εκτός οικογενειακού προγραμματισμού για τις σπουδές των παιδιών τους.

Βλέπουμε ακόμα όμως πως το σχέδιο Κεραμέως, αυτό που ήρθε δια ζώσης να διαπιστώσει ο Υφυπ. Συρίγος κατά την επίσκεψη του στη Δυτική Μακεδονία, έχει για τα καλά ενεργοποιηθεί. Αυτό που τον δυσκόλεψε και απέφυγε να απαντήσει ο κ. Υφυπουργός σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τα Τμήματα που θα θιγούν από την ΕΒΕ, χθες το διαπιστώσαμε όλοι/ες. Δεν τους καίγεται καρφί για το Περιφερειακό Πανεπιστήμιο, για τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας και όλα αφήνονται στην τύχη τους, στην φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, αφού αυτοί οι ίδιοι τα ‘βομβάρδισαν’ ώστε να απαξιωθούν και να μην είναι «βιώσιμα» όπως συνηθίζουν να λένε.

Ας μην γελιούνται όμως. Είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση. Σήμερα αδικούν ξανά τη νεολαία και την περιοχή μας. Για την υπεράσπισή τους θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους έως ότου γίνουν επιτέλους παρελθόν. Όπως πολλές φορές έχω δηλώσει και επιμένω να λέω: Η Φλώρινα αγαπά το Πανεπιστήμιο της. Η εδώ και δύο χρόνια υποτίμησή της από τη ΝΔ θα λάβει τέλος.

Η Βουλευτής Φλώρινας
Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα