- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Οι Φλωρινιώτες Δόρης και Ηλιόπουλος στην Ξάνθη

Οι δύο πρώην παίχτες του ΠΑΣ Φλώρινα που ανδρώθηκαν στα τμήματα υποδομής του συλλόγου (μετά την κοινή τους πορεία στην ομάδα μας αφού είναι γεννημένοι και οι δύο το 1998) θα συναντηθούν ξανά σε ένα από τα πιο οργανωμένα club της SuperLeague2 τον ΑΟ ΞΑΝΘΗ. O Αλέξανδρος Δόρης μετά την ακαδημία του ΠΑΣ Φλώρινα συνέχισε σε Βέροια, Απόλλων Πόντου, ΝΠΣ Βόλου, Επισκοπή και  εξαργύρωσε με τον καλύτερο τρόπο την πολύ καλή περυσινή σεζόν του (στην Football League) με την ομάδα της Τρίγλιας και επιστρέφει στην SuperLeague 2 όπου είχε ανακηρυχθεί πρωταθλητής πριν από 3 χρόνια.

Ο Λάζαρος Ηλιόπουλος εχει ανακηρυχθεί πρωταθλητής Ελλάδος με την βόρεια ζώνη. Ξεκίνησε από την Ακαδημία Στεργιου στην συνέχεια πήγε στην Ακαδημια του ΠΑΣ Φλωρινα όπου έκανε τις πρώτες συμμετοχές του στο ανδρικό  και από εκεί μεταπήδησε στην κ20 του Λεβαδιακού. Στην συνέχεια πέρασε από την ΑΠΕΠ στην Κύπρο και κάνοντας τρεις πολύ καλές χρονιές στην Γ Εθνική με τον Ερμή, με τον ΠΑΣ Φλώρινα και ιδιαίτερα με τον Εδεσσαϊκό την περασμένη σεζόν αναμενόμενο ήταν να γίνει το μήλον της έριδος για αρκετές ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών με την θρακιώτικη ομάδα να σπεύδει να τον αποκτήσει.

Το δ.σ., οι προπονητές και οι συμπαίχτες του Δόρη και του Ηλιόπουλου στον ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ τους εύχονται να είναι υγιείς και να βοηθήσουν τον ΑΟ Ξάνθης να επιστρέψει στην SuperLeague1 που ανήκει.

Φέτος ίσως να είναι η χρονιά με τους περισσότερους Φλωρινιώτες ποδοσφαιριστές σε επαγγελματικές κατηγορίες (Μελίσσας -Παναιτωλικός, Λιάσος, Δούμτσης,Γροσδάνης ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, Δόρης, Ηλιόπουλος ΞΑΝΘΗ) ενώ υπάρχουν και άλλα παιδιά τα οποία διακρίνονται σε μικρότερες κατηγορίες γεγονός που δείχνει ότι τα τελευταία χρόνια γίνεται μία καλή προσπάθεια από τα τμήματα υποδομών της πόλης μας. Ευχόμαστε σε όλους τους «ξενιτεμένους» να έχουν μία καλή ποδοσφαιρική σεζόν μιας και βρίσκονται ήδη στο στάδιο της προετοιμασίας τους και να αποτελέσουν θετικά πρότυπα για τα παιδιά στην περιοχή μας που παλεύουν πραγματοποιήσουν και αυτοί τα όνειρά τους μέσω του ποδοσφαίρου.