- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Προς τον δήμαρχο Αμυνταίου κ. Άνθιμο Μπιτάκη σχετικά με τις υποδομές αποχέτευσης

Στην πόλη του Αμυνταίου υπάρχει η παγκόσμια πρωτοτυπία να έχει συνδεθεί το δίκτυο της αποχέτευσης με το δίκτυο απορροής των νερών της βροχής. Η κακοτεχνία αυτή έγινε παλαιότερα και δημιουργεί πολλά προβλήματα με αποτέλεσμα μετά από έντονη βροχόπτωση, τα κατωφερή σπίτια και τα υπόγεια να πλημμυρίζουν με ακάθαρτα νερά γιατί φρακάρει όλο το ενωμένο δίκτυο από φθαρτά υλικά ανακατεμένα με λύματα οικιακής χρήσης.

Πρόβλημα επίσης δημιουργείται και στον βιολογικό καθαρισμό γιατί δεν μπορεί να λειτουργήσει ολοκληρωμένα για την διάσπαση και των χημικών ενώσεων με αποτέλεσμα να ρυπαίνεται η λίμνη των Πετρών.

Είχα κάνει και παλαιότερα σχετικό έγγραφο σαν γιατρός στο Κέντρο Υγείας, μετά από παραινέσεις κατοίκων, σαν υγιεινολόγος που είμαι αλλά τίποτε δεν έγινε. Τώρα πλημμύρισε και το δικό μου υπόγειο, εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών που θα έχουμε συνέχεια. Παλαιότερα στο δρόμο μας υπήρχε φρεάτιο μεγάλο και επειδή χτυπούσαν τα αυτοκίνητα και έκαναν θόρυβο αντί να το επισκευάσουν το τσιμένταραν!

Μήπως είναι καιρός κ. Δήμαρχε να ασχοληθείτε σοβαρά με το θέμα και να αλλαχτεί όλο το δίκτυο, παρά να κουβαλάτε πιεστικά από την Πτολεμαΐδα κάθε φορά;

27/7/21

Ρηγίνος Μέσσιος