- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Πρωταθλήτριες Ελλάδος η Μαρία Μπέλλη και η Αγγελική Σαϊλάκη του Α.Σ. Σπάρτακος Φλώρινας (videos, pics)

Η ομάδα του Α.Σ. Σπάρτακος Φλώρινας συμμετείχε στους πανελλήνιους αγώνες στίβου στην κατηγορία Κ16 που διεξήχθησαν στην Θεσσαλονίκη, στο Καυτατζόγλειο Στάδιο, στις 26 και 27 Ιουνίου με τρεις αθλήτριες.

Το Σάββατο αγωνιζόταν η ΜΠΕΛΛΗ ΜΑΡΙΑ στα 3000 μ. Αν και η πρώτη της συμμετοχή σε πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου κατάφερε σε ένα συγκλονιστικό αγώνα από μέρους της και καλό κοουτσάρισμα από την προπονήτρια της ΘΩΜΑΙΔΟΥ ΧΡΥΣΑ να πάρει την πρώτη θέση και χρυσό μετάλλιο.

Την Κυριακή είχαμε δύο συμμετοχές στους τελικούς στα 80 μ κοριτσιών, της ΣΑΙΛΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ και της ΠΑΠΟΥΛΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ. Σε μια φοβερή κούρσα μιας ανάσας επικράτησε το φαβορί των αγώνων, η ΣΑΙΛΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, τερματίζοντας πρώτη, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο και κερδίζοντας τον τίτλο της πρώτης πανελληνιονίκη στα 80μ. Η αθλήτρια κατέβηκε στους αγώνες με ρεκόρ 10,74” και έκανε 10,34”,βελτιώνοντας το χρόνο της κατά 0,40”.

Η ΠΑΠΟΥΛΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ κατέκτησε την 12η θέση βελτιώνοντας το ατομικό της ρεκόρ και αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Η χαρά των κοριτσιών μεγάλη όσο και της προπονήτριας τους, σε μια δύσκολη προπονητική χρονιά λόγω κορωνοϊού, κατάφεραν και ξεπέρασαν τα όρια τους, γυρίζοντας πίσω με ηθική ικανοποίηση.

Η Προπονήτρια ΘΩΜΑΙΔΟΥ ΧΡΥΣΑ δήλωσε: Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη. Φέτος ήταν μία πολύ δύσκολη προπονητική χρονιά λόγω κορωνοϊού και καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην πόλη μας. Δουλέψαμε όσο σκληρά μπορούσαμε και όσο μας άφησαν. Και τα τρία κορίτσια ήταν φορμαρισμένες καλά και πήγαμε και διεκδικήσαμε αυτό που χρόνια παλεύουμε και μας άξιζε. Και οι τρεις κούρσες ήταν φανταστικές. Είμαι συγκινημένη γιατί έφερα στην πόλη μας 2 πρωταθλήτριες Ελλάδος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το τμήμα αθλητισμού και πολιτισμού για την στήριξη στην προσπάθεια μας καθώς επίσης προσωπικά τον δήμαρχο κ. ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, ο οποίος αποδεικνύει συνεχώς ότι είναι αρωγός και συμπαραστάτης στην προσπάθεια αναβάθμισης του αθλητισμού στον δήμο Φλώρινας.

Το Δ.Σ. και ο πρόεδρος Μπραγιάννης Δημήτριος συγχαίρουν τις αθλήτριες και τους εύχονται καλή συνέχεια στους αγώνες τους.