- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Στη Φλώρινα την Τέταρτη η περιοδεία των Πράσινων

Στη Φλώρινα συνεχίζεται την Τετάρτη 7 Ιουλίου, η περιοδεία του νέου κόμματος των Πράσινων στους λιγνιτικούς δήμους της Δυτικής Μακεδονίας. Στην αντιπροσωπεία των Πράσινων συμμετέχει και το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, που μετέχει στους Πράσινους από την ίδρυσή τους, στις αρχές του 2020. 

 Με βασικό μήνυμα ότι «υπάρχει κι άλλος δρόμος» πέρα από το κυβερνητικό σχέδιο, οι Πράσινοι καταθέτουν Πρόταση Διαλόγου για συμμετοχική Πράσινη Μετάβαση με δικαιοσύνη και βιώσιμη ευημερία για όλους και όλες και συζητούν με την αυτοδιοίκηση, τους κοινωνικούς φορείς και κινήσεις πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας, ακούγοντας από κοντά τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις της τοπικής κοινωνίας.

Κεντρική ιδέα της Πρότασης Διαλόγου των Πράσινων, είναι ότι ο συνδυασμός του φυσικού πλούτου της Δυτικής Μακεδονίας με τα πλεονεκτήματά της για παραγωγή και αποθήκευση 100% καθαρής ενέργειας χωρίς αέριο, μπορούν να αξιοποιηθούν για δυναμική ταυτότητα Πράσινης Μετάβασης με κορμό μικρές και μεσαίες τοπικές επιχειρήσεις: μια τέτοια επιλογή μπορεί να δώσει πρόσθετη αξία στα τοπικά προϊόντα, να βάλει τις βάσεις για ήπιο τουρισμό όλο τον χρόνο, να δημιουργήσει πόλο έλξης για έρευνα και εφαρμογές πράσινης καινοτομίας.

Στην αντιπροσωπεία των Πράσινων συμμετέχουν: ο Θανάσης Γούναρης, συν-εκπρόσωπος του κόμματος, μέλος της Γραμματείας και παράλληλα υπεύθυνος επικοινωνίας του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας που συμμετέχει στους Πράσινους, ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, μέλος του Συμβουλίου και της θεματικής ομάδας οικονομίας των Πράσινων, καθώς και ο Μιχάλης Πετράκος, αν. μέλος του Συμβουλίου.