- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Συναυλία αλληλεγγύης για τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Έδεσσας στις Πρέσπες

Η Κοιν.Σ.Επ. Φύση και Πολιτισμός συνεχίζοντας το έργο της στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχουν σκοπό να προωθήσουν την τοπική κουλτούρα και το τοπικό προϊόν, διοργανώνει μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση που σκοπό να στηρίξει τον άνθρωπο και να ξυπνήσει το αίσθημα της αλληλεγγύης στην τοπική κοινότητα.

Μέσα από την συνεχή συνεργασία μας με τον σύλλογο καρκινοπαθών Έδεσσας και περιχώρων και αναγνωρίζοντας ότι η πανδημία αύξησε τα προβλήματα και τις ανάγκες τους, αποφασίσαμε να οργανώσουμε μια διήμερη μουσική εκδήλωση, τις ημερομηνίες 30-31/7 με πανελλήνια γνωστές αλλά και τοπικές μουσικές μπάντες, με ήχους παραδοσιακής ελληνικής μουσικής και όχι μόνο, όπου τα έσοδα της θα κατατεθούν στον τραπεζικό λογαριασμό του συλλόγου.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Έδεσσας και Περιχώρων ιδρύθηκε το 2004 μέσα από τις συνδρομές αρχικά του απλού κόσμου, τις δωρεές και έχοντας ως στόχο να αγωνιστεί για τα δικαιώματα των ασθενών. Τα μέλη του Συλλόγου ανέρχονται στα 400 και δυστυχώς ο αριθμός αυτός αυξάνεται καθημερινά. Οι δράσεις του καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής (ασθενών και μη) σε οικονομικό αλλά και ψυχολογικό επίπεδο.

Τη δεδομένη στιγμή και παίρνοντας αφορμή από τον αριθμό των νοσούντων παιδιών στην περιοχή της Έδεσσας, αποφάσισαν να κατευθύνουν τις εθελοντικές τους δράσεις προς έναν στόχο. Σκοπεύουν στη δημιουργία ενός λογαριασμού αποκλειστικά για τα ανήλικα μέλη τους. Εκεί θα αποταμιεύονται χρήματα, ειδικά για αυτές τις περιπτώσεις, ώστε να καλύπτονται άμεσα οι ανάγκες.

Κάθε βοήθεια είναι σημαντική και πολύτιμη και φυσικά χωρίς την αμέριστη υποστήριξή του κόσμου, τίποτα δε θα ήταν δυνατό.

 

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ