- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Διανομή της συλλογής ποίησης και πεζογραφίας «Φλωρινανθοί», έκδοσης της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Φλώρινας «Βασιλικής Πιτόσκα»

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Φλώρινας «Βασιλικής Πιτόσκα» με την «Ομάδα Δημιουργικής Γραφής της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας» συναποφάσισαν τη διανομή της συλλογής ποίησης και πεζογραφίας «Φλωρινανθοί»έκδοση της  Βιβλιοθήκης –  μέσω του Παραρτήματός της που βρίσκεται στην οδό Μ. Αλεξάνδρου & Ναούσης (απέναντι από το Διεθνές) αντί της εκδήλωσης – παρουσίασης του βιβλίου, που είχε αρχικά σχεδιαστεί, λόγω της πανδημίας του Covid-19.

– Η διανομή θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 23/08/2021 καθ’ όλη τη διάρκεια  λειτουργίας του Παραρτήματος της ΔΚΒΦ.

– Λόγω του περιορισμένου αριθμού αντιτύπων η διανομή θα γίνεται αποκλειστικά με αυτοπρόσωπη παρουσία ενός και μόνο βιβλίου.

Οι «Φλωρινανθοί» συνιστούν μια συλλογική έκδοση πεζογραφίας και ποίησης. Σταχυολογούν τα πονήματα που έχουν γραφτεί στο πλαίσιο των συναντήσεων της Ομάδας Δημιουργικής Γραφής, της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας. Θεματική των έργων που εμπεριέχονται στη συλλογή, είναι το αστικό τοπίο της Φλώρινας. Κοινός παρονομαστής, η αγάπη για τη Φλώρινα και η αγάπη για τη γραφή.

Η Ομάδα Δημιουργικής Γραφής της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας ιδρύθηκε το 2019 από τον Στέλιο Λιθοξοΐδη (Επιστημονικός Υπεύθυνος  Ομάδας Δ.Γ. της Λ.Π.Φ).

Στα δύο χρόνια λειτουργίας της απαριθμεί δεκάδες μέλη και υποστηρικτές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μέλη της έχουν διακριθεί από εγχώριους και διεθνείς φορείς.

Οι «Φλωρινανθοί» είναι η πρώτη συλλογική έκδοση της ομάδας.