- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Δράση στα δάση: Ορειβατικός περίπατος από το Τμήμα Νεότητας του ΕΕΣ Φλώρινας και τον ΣΕΟΦ

Το Τμήμα Νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Φλώρινας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Ορειβατών Φλώρινας (ΣΕΟΦ), προσκαλούν κάθε ενδιαφερόμενο ή ενδιαφερόμενη σε δράση ορειβατικής πεζοπορίας και περιβαλλοντικής δραστηριοποίησης και ενημέρωσης.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021, με ώρα συγκέντρωσης τις 8.30 π.μ. και με αφετηρία το Ορειβατικό Πάρκο «Ν. Όροβα» του ΣΕΟΦ (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 30). Θα έχει συνολική μέγιστη διάρκεια 3 (τριών) ωρών.

Έχει ως σκοπό την ανάδειξη της σημασίας της φυσικής δραστηριότητας, αλλά και την ενημέρωση για τον φυσικό πλούτο του τόπου μας και τους τρόπους προστασίας του από όλους και όλες εμάς.

Περιλαμβάνει ορειβατικό περίπατο με προορισμό το καταφύγιο Οροπεδίου «Χρήστος Φάτσης» στο όρος Βαρνούς, εθελοντική δράση εξωραϊσμού στο καταφύγιο Οροπεδίου και ενημέρωση, κατά τη διάρκεια της πορείας, σχετικά με τη χλωρίδα και πανίδα του βουνού από τον κ. Ιωάννη Δαϊκόπουλο, πρώην υπεύθυνο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φλώρινας, αλλά και σχετικά με τις μεθόδους δασοπροστασίας, από τη Διεύθυνση Δασών. Στον προορισμό μας θα μοιραστούν στους/τις συμμετέχοντες/ουσες νερό και σνακ.

Σημειώνεται ότι ανήλικοι και ανήλικες μπορούν να συμμετέχουν με συνοδό και με υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα ότι επιτρέπει τη συμμετοχή στον ορειβατικό περίπατο.

Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες είναι σημαντικό να έχουν μαζί τους δεύτερη μπλούζα, καπέλο, νερό, σακίδιο, τα φάρμακά τους σε περίπτωση ιδιαίτερης ασθένειας και να φορούν ορειβατικά ή αθλητικά παπούτσια.

Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού Covid-19.

Εφόσον μεσολαβήσει απαγόρευση διέλευσης και παραμονής στα δάση λόγω επικινδυνότητας πυρκαγιάς, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Η δράση υποστηρίζεται ενεργά από το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας και τη Διεύθυνση Δασών Φλώρινας.

Η Πρόεδρος του ΔΣ του Περιφερειακού Τμήματος Φλώρινας του ΕΕΣ, Άννα Μπαφίτη

Ο Πρόεδρος του του ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών Φλώρινας, Ηλίας Καραγιάννης

Η Υπεύθυνη του Τμήματος Νεότητας του ΕΕΣ Φλώρινας, Κατερίνα Μάρου