- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Έναρξη εγγραφών Παιδικών Σταθμών του ΝΠΔΔ ΚΠΑΠΑ του Δήμου Φλώρινας μέσω ΕΣΠΑ για δημοσίους υπαλλήλους

Το ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού (Κ.Π.Α.Π.Α.) Δήμου Φλώρινας ενημερώνει ότι η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων συμμετοχής – δηλώσεων στο Πρόγραμμα «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ» έτους 2021-2022, ξεκινά από την Κυριακή 1 Αυγούστου έως και Κυριακή 8 Αυγούστου και ώρα23:59 βάσει του αποδεικτικού του Ηλεκτρονικού Πρωτοκόλλου που θα δίνεται αυτόματα.

Το ΝΠΔΔ καλεί όσους επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα από 1/8 –08/8/2021.

Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., στην ηλεκτρονική διεύθυνση (www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr, «Ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων»)

Η είσοδος στην ηλεκτρονική εφαρμογή θα γίνεται με την χρήση των κωδικών Taxisnet.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης στην παρούσα Πρόσκληση, έχουν:

α) οι υπάλληλοι, μόνιμοι και αορίστου χρόνου, του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και των Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού),

β) μισθωτοί/ές, αυτοαπασχολούμενοι/ες στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι/ες δεν έχουν αιτηθεί ή και ενισχυθεί από συγχρηματοδοτούμενες δράσεις εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής

γ) μισθωτές/αυτοαπασχολούμενες στον ιδιωτικό τομέα οι οποίες υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στη συγχρηματοδοτούμενη Δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» Κύκλος Πρόσκλησης 2021-2022, πλην αποκλείονται του δικαιώματος λήψης voucher της Δράσης αυτής, λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού της και οι οποίες τυγχάνουν ταυτόχρονα επιλέξιμες στο παρόν πρόγραμμα για συμμετοχή στις Δομές τουΆρθρου 4 της παρούσας.

Οι ενδιαφερόμενες/οι εφόσον επιλεγούν, λαμβάνουν «Αξία Τοποθέτησης» (voucher) προκειμένου οι ίδιες/οι να επιλέξουν το Φορέα/Δομή που επιθυμούν να φιλοξενηθεί το τέκνο τους.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τα αντίστοιχα Γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (Λάρισα: 2410-579620,2410-579220,2410579221).

Αναλυτικά τα δικαιολογητικά για κάθε περίπτωση αναφέρονται στην πρόσκληση με αριθμό πρωτοκόλλου 10083/31/7/2021, στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr).

Επισημαίνεται ότι, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην παρούσα Πρόσκληση οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι.

Επιπλέον, κάθε αιτούσα θα πρέπει να πληροί σωρευτικά τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α Να διαθέτει προσωπικούς κωδικούς (taxisnet), που θα χρησιμοποιηθούν για την υποβολή της αίτησής της
β Να έχει εκκαθαριστεί η φορολογική δήλωση, της αιτούσας, του ετέρου μέλους καθώς και των παιδιών/εξυπηρετούμενων ατόμων για το έτος 2020. Η μη υποβολή φορολογικής δήλωσης της αιτούσας καθώς και του ετέρου μέλους σε περίπτωση ξεχωριστής φορολογικής δήλωσης για το 2020, συνιστά λόγο απόρριψης της αίτησης.
γ Να έχει συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, που δηλώθηκε στην Ελλάδα, (δηλωθέν εισόδημα και τα αυτοτελώς φορολογούμενα ποσά, όπως αυτά αποτυπώνονται στο πεδίο Δ.1. του Εκκαθαριστικού) των δύο συζύγων/μερών και των παιδιών/εξυπηρετούμενων ατόμων εφόσον έχουν εισοδήματα, για το φορολογικό έτος 2020 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 01/01/2020 – 31/12/2020), το οποίο δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να υπερβαίνει τις :

·         33.000 € για αιτούσες που έχουν έως δύο (2) παιδιά

·         36.000 € για αιτούσες που έχουν έως τρία (3) παιδιά

·         39.000 € για αιτούσες που έχουν έως τέσσερα (4) παιδιά και

·         42.000 € για αιτούσες που έχουν έως από πέντε (5) και άνω.

Ο αριθμός των τέκνων που προαναφέρονται και υπολογίζονται στο εισόδημα, τα τέκνα/ανάδοχα τέκνα μέχρι 24 ετών ή τα άτομα με αναπηρία , ανεξαρτήτως ηλικίας.

Οι Πίνακες (Προσωρινοί και Οριστικοί) των Αποτελεσμάτων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ: www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr.

Οι ωφελούμενοι – κάτοχοι «αξιών τοποθέτησης» (voucher) θα ενημερωθούν και μέσω SMS από την ΕΕΤΑΑ.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι το ΝΠΔΔ όπως κάθε χρόνο είναι στην διάθεση των ωφελούμενων για οποιαδήποτε βοήθεια στην υποβολή της αίτησης, τηλέφωνο 2385026474 εσωτ.4.(κ.Σέρκου Δήμητρα).

Από το ΝΠΔΔ