- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η Δέσποινα Άμπα στο Πανευρωπαϊκό Κορασίδων

Ολοκλήρωσε την παρουσία της η Δέσποινα Άμπα στο Πανευρωπαϊκό Κορασίδων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Βαραζντίν της Κροατίας. Η διεθνής αθλήτρια των ΣΑΡΙΣΩΝ πήρε μέρος στα αγωνίσματα του ομαδικού, του ατομικού απλού, του διπλού και του διπλού μικτού.

Στο ομαδικό η ελληνική ομάδα κατατάχθηκε στις θέσεις 19-20, αφού προηγουμένως σημείωσε  1 νίκη και 4 ήττες. Η ομάδα αποτελούνταν από τις Γκαϊτατζή Λεμονιά, Τζαρίδου Στελλα και Άμπα Δέσποινα. Πιο συγκεκριμένα τα αποτελέσματα της Εθνικής Κορασίδων ήταν:

Ελλάδα-Λευκορωσία: 2-3

Ελλάδα-Ουκρανία: 0-3

Ελλάδα-Κροατία: 1-3

Ελλάδα-Σουηδία: 3-1

Ελλάδα-Βουλγαρία: 0-3

Στο απλό ατομικό η Δέσποινα,  πέρασε bye από τη φάση των ομίλων, μπήκε στο κυρίως ταμπλό. Εκεί, σταμάτησε στο γύρο των 64 γνωρίζοντας την ήττα από Λευκορωσίδα αθλήτρια με σκορ 0-4.

Στο αγώνισμα του διπλού η Δέσποινα συμμετείχε έχοντας ως συμπαίκτρια την Βουλγάρα Τεοντόρα Φίλτσεβα. Το ελληνοβουλγαρικό δίδυμο ηττήθηκε στο 1ο γύρο από το δίδυμο της Ουκρανίας 1-3 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια.

Στο αγώνισμα του διπλού μικτού η Δέσποινα συμμετείχε έχοντας ως συμπαίκτη τον Κώστα Μηλικούδη, διεθνή με την Εθνική Παίδων. Το ελληνικό δίδυμο ηττήθηκε στο 1ο γύρο από το δίδυμο του Βελγίου 0-3 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια.

Η Δέσποινα Άμπα στην πρώτη της παρουσία με τα ελληνικά χρώματα σε ένα Πανευρωπαϊκό τίμησε επάξια την Φλώρινα και το σύλλογο. Απέκτησε πρωτόγνωρες εμπειρίες και επιστρέφει με αισιοδοξία για το μέλλον. Όλοι νιώθουμε υπερήφανοι για αυτήν. Της αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!!!!