- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Σοφίας Ηλιάδου – Τάχου «Η Κατάρα της Πραξιθέας» (video, pics)

Το νέο ιστορικό μυθιστόρημα της Σοφίας Ηλιάδου – Τάχου με τον τίτλο «Η Κατάρα της Πραξιθέας» παρουσιάστηκε το βράδυ της Κυριακής στο ξενοδοχείο «Φαίδων», από τις Εκδόσεις Πηγή, την Εταιρεία Μελετών Ανθρωπιστικών Επιστημών Φλώρινας, την Ένωση Φιλολόγων Φλώρινας και το βιβλιοπωλείο «Μ. Τσιώκας».

Χαιρέτισαν την εκδήλωση ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας Μιχάλης Χάτζιος, ο δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης, ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Ιορδανίδης και η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας Ευγενία Μαρνέρη, ενώ μέσω video χαιρέτησαν ο Αλέξης Κωστάλας και ο συγγραφέας – ηθοποιός Κώστας Κρομμύδας.

Προλόγισαν οι Αθηνά Ζωγράφου, εκπαιδευτικός και πρόεδρος της Ένωσης Φιλολόγων Φλώρινας και Λάζαρος Λαβασίδης, μαιευτήρας – γυναικολόγος Δρ. Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μέλος της Ε.Μ.Α.Ε.Φ.

Για το βιβλίο, εκτός από τη συγγραφέα, μίλησαν ενδελεχώς η Χριστίνα Καραγιάννη φιλόλογος, διευθύντρια Γυμνασίου Λ.Τ Λαιμού και αντιπρόεδρος της Ε.Φ.Φ και η Όλγα Μούσιου – Μυλωνά, εκπαιδευτικός, Διδάκτωρ Παιδαγωγικής – Διδασκαλίας της Γλώσσας και μέλος της Ε.Μ.Α.Ε.Φ.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Ειρήνη Κουρεμένου, Διδάκτωρ Π.Δ.Μ., Φιλόλογος, Διευθύντρια ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ – Λ Φλώρινας και πρόεδρος της Εταιρείας Μελετών Ανθρωπιστικών Επιστημών Φλώρινας.