- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

ΚΚΕ Φλώρινας: Καταγγελία βεβήλωσης του Μουσείου στην Καλλιθέα Πρεσπών

Στα κρυφά και στις σκιές για να μην τους δει κανείς, θρασύδειλοι, προχώρησαν στον βανδαλισμό του Μουσείου της ΚΕ του ΚΚΕ, αφιερωμένο στη δράση των ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΔΣΕ στην Καλλιθέα Πρεσπών. “Βρώμισαν” με το εμετικό αντικομμουνιστικό σύνθημα τους τοίχους του Μουσείου που αναδεικνύει την περήφανη Ιστορία του λαϊκού κινήματος στην περιοχή Βίτσι και Πρεσπών. Αυτό που τους ενοχλεί είναι η πρωτοπόρα και ακούραστη δράση του ΚΚΕ για πάνω από 100 χρόνια. Τους ενοχλεί γιατί η ιστορία και οι αγωνιστικές παραδόσεις της περιοχής είναι άρρηκτα δεμένες με την ιστορία και την ηρωική πορεία του Κόμματός μας και αυτό το αναγνωρίζει ο κόσμος.

Τέτοιες κινήσεις αποτελούν προσβολή για τις δεκάδες χιλιάδες του λαού που πολέμησαν, υποβλήθηκαν σε βάρβαρα βασανιστήρια, κλείστηκαν στις εξορίες, συνέβαλαν με κάθε τρόπο στην ανάπτυξη της δράσης ενάντια στους ναζί κατακτητές, τους ντόπιους συνεργάτες τους καθώς και τον αγώνα για μια ελεύθερη Ελλάδα χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, πέρα από την αυτονόητη καταδίκη του βανδαλισμού του Μουσείου, να δυναμώσουν την πάλη κατά του φασισμού – ναζισμού, του ρατσισμού και του συστήματος που τον γεννά και τον θρέφει, να δυναμώσουν τον αγώνα τους για την ανασυγκρότηση του κινήματος της εργατικής τάξης και τη συγκρότηση της κοινωνικής συμμαχίας, όχι μόνο για την ανακούφιση από τα σημερινά οξυμένα προβλήματα αλλά και για να διαμορφώσουμε προϋποθέσεις για τη ριζική ανατροπή, τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό.