- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο Οργανισμός Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών Φλώρινας για τη βραδιά του Αγίου Αχιλλείου

Το φεστιβάλ των Πρεσπών έσπασε στον Άγιο Αχίλλειο το βράδυ της Παρασκευής το φράγμα του φρικτού αποκλεισμού που έχει δημιουργήσει η πανδημία στο κοινό και στους καλλιτέχνες.

Το έσπασε με μια από τις καλύτερες εκδηλώσεις στην 32ετή ιστορία του θεσμού. Ήταν μια μουσική πανδαισία αφιερωμένη σε σημαντικούς καλλιτέχνες όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Θάνος Μικρούτσικος και ο επί σκηνής Σταμάτης Κραουνάκης. Η βραδιά ήταν ενωτική όπως πάντα. Τη σφράγισαν οι υπέροχες ερμηνείες μεγάλων τραγουδιστών όπως του Μανώλη Μητσιά του Βασίλη Λέκκα και της Ρίτας Αντωνοπούλου. Κρίσεις πολιτικές που ειπώθηκαν από την σκηνή δεν αναχαιτίζονται από το φεστιβάλ με εν θερμώ αντιδράσεις γιατί δεν ωφελούν κανένα. Όπως πάντα δε στερούμε την ελευθερία λόγου σε κανέναν καλλιτέχνη αλλά δεν υιοθετούμε τα λεγόμενα κανενός παρά μόνο υπηρετούμε πάντα τις δικές μας πάγιες θέσεις για τον πολιτισμό.

Το φεστιβάλ έχει από μόνο του την δύναμη να τηρεί απαρέγκλιτα τις καταστατικές του θέσεις τις οποίες αποδέχεται το σύνολο των Ελλήνων. Απόδειξη ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός επισκεπτών από όλα τα μέρη της χώρας σε συνθήκες δύσκολες όπως οι τωρινές. Το φεστιβάλ έχει την αυτονομία του στα πολιτιστικά ζητήματα και έναντι της πολιτείας και έναντι της κοινωνίας και έναντι της ιστορίας του.

Η εικόνα που κρατάμε από την φετινή γιορτή στον Άγιο Αχίλλειο είναι η εικόνα όλων των πολιτικών κομμάτων ενωμένων και ιδιαίτερα η εικόνα των δυο βουλευτών που συνεργάζονται για το κοινό καλό.

Υ.Γ Σχόλια και επικρίσεις που διαστρεβλώνουν και παραποιούν τα γεγονότα και παραβλέπουν την ουσία με αλλότριους στόχους και σκοπούς δεν μας αφορούν. Δεν είμαστε πεδίο βολής. Είμαστε η Ελλάδα των Συνόρων.

Οργανισμός Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών-Φλώρινας