- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Στη Βρετάνη η νέα ατομική έκθεση του Φλωρινιώτη φωτογράφου Ηλία Γεωργιάδη με τίτλο “Black Thread”

Στην περιοχή της γαλλικής Βρετάνης και συγκεκριμένα στην πόλη Douarnenez θα πραγματοποιηθεί η νέα ατομική έκθεση του Φλωρινιώτη φωτογράφου Ηλία Γεωργιάδη.

Η έκθεση με τίτλο “Black Thread” θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Le Larvoratoire Photographique από τις 4 έως τις 28 Αυγούστου και θα περιλαμβάνει ένα μεγάλο εύρος από κατοπινά και προγενέστερα έργα του δημιουργού από τις σειρές “Over.State” (2011-2019) και “Vialattea” (2017-2020).

Διαμέσου μη-γραμμικών και πολύ-επιπέδων αφηγήσεων οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι της γκαλερί θα περιλαμβάνουν: διακλαδώσεις έργων μεικτών τεχνικών (ψηφιακές εκτυπώσεις σε χαρτί μεταλλικής επίστρωσης, εκτυπώσεις σκοτεινού θαλάμου σε silver gelatin, Ιαπωνικά χαρτιά εξαιρετικά χαμηλού βάρους – washi κ.α.),  οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις καθώς και  φωτογραφικά βιβλία.

Η έκθεση πραγματοποιείται έπειτα από πρόσκληση της γκαλερί Le Larvoratoire Photographique και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Τέχνης της πόλης του Douarnenez (Le Festival du Cinema de Douarnenez -edition 2021) και συνοδεύεται από το κριτικό κείμενο με τίτλο “Ilias Georgiadis: How to repair the world in fragments” από τον επίτιμο καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ και διανοούμενο Eric Premel.

Η έκθεση “Black Thread” είναι η τέταρτη ατομική έκθεση του δημιουργού. Έχουν προηγηθεί οι εκθέσεις “Over.State” στις γκαλερί: Le Château d’Eau (Τουλούζη – 2016), Interzone (Ρώμη – 2017) και Officine Fotografiche (Ρώμη- 2019).

 

Σχετικά με τον Ηλία Γεωργιάδη:

www.iliasgeorgiadis.com

http://www.instagram.com/iliasgeorgiadis0

http://www.facebook.com/ilias.georgiadis0

αφίσα