- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Το Νυμφαίο επισκέφτηκε ο βουλευτής Γιάννης Αντωνιάδης

Την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021 ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης επισκέφτηκε το Νυμφαίο, στα πλαίσια των τακτικών επισκέψεων του στις τοπικές κοινότητες όλου του νομού.

Ο κ. βουλευτής αρχικά παρακολούθησε την θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου χοροστάτησε ο τοποτηρητής μητροπολίτης Γρεβενών κ.κ. Δαυίδ. Παρόντες στην Θ. Λειτουργία ήταν ακόμα οι συνάδελφοι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης Στράτος Σιμόπουλος και Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας, ο δήμαρχος Αμυνταίου κ. Άνθιμος Μπιτάκης , ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Φλώρινας κ. Μάκης  Θεοδώρου και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Πέτρος Τζιούτζιας.

Στη συνέχεια ο κ. βουλευτής με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας επισκέφτηκε επιχειρήσεις εστίασης που εδρεύουν στην τοπική κοινότητα και συνομίλησε  με επιχειρηματίες και υπαλλήλους που απασχολούνται σε αυτές . Ο πρόεδρος ενημέρωσε τον κ. βουλευτή για τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινότητα. Μεταξύ αυτών συζητήθηκε η  κατάσταση του οδικού δικτύου Φλώρινα – Α. Υδρούσα – Νυμφαίου. Ο κ. Τζιούτζιας επισήμανε  ότι  απαιτείται συντήρηση του συγκεκριμένου δρόμου διότι έχει υποστεί μεγάλες φθορές και είναι  δρόμος κομβικός για την προσέλκυση τουριστών καθώς μπορεί ο επισκέπτης της Φλώρινας και των Πρεσπών να επισκεφτεί το Νυμφαίο σύντομα, διασχίζοντας μια περιοχή απείρου φυσικού κάλλους. Ακόμα τονίστηκε η συντήρηση των λιθόστρωτων οδών εντός της τοπικής κοινότητας οι οποίες έχουν αρκετά χρόνια να επιδιορθωθούν.

Ο κ. βουλευτής τόνισε ότι το γραφικό Νυμφαίο, η ιστορική έδρα του δήμου Αμυνταίου με το απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον, τις τουριστικές υποδομές,  τον Αρκτούρο και τα στοιχεία πολιτισμού και παράδοσης που διατηρεί, το καθιστούν ως την ναυαρχίδα του τουρισμού της περιοχής. Ως εκ τούτου οι ενέργειες για την διατήρηση της αρχιτεκτονικής του, την βελτίωση του εξωτερικού και εσωτερικού οδικού δικτύου και γενικά ότι εξωραΐζει την εικόνα και διευκολύνει την προσβασιμότητα θα πρέπει να είναι  συντονισμένες  και να ξεκινήσουν άμεσα. Για αυτό  δεσμεύτηκε να συζητήσει τα θέματα με τους  υπεύθυνους φορείς (Περιφέρεια-Δήμος) και τα αρμόδια υπουργεία όπου αυτό απαιτείται, έτσι ώστε να δρομολογηθούν  οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του οδικού δικτύου που ενώνει το Νυμφαίο με την Φλώρινα αλλά και του εσωτερικού οδικού δικτύου του χωριού.