- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Εκδήλωση του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Δυτικής Μακεδονίας για τη συμβολή του Ιερού κλήρου στους αγώνες της Εθνικής Παλιγγενεσίας (video, pics)

Αφιερωμένη στη συμβολή του Ιερού κλήρου στους αγώνες της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Δυτικής Μακεδονίας «Ο Φλάμπουρας», το βράδυ του Σαββάτου, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο δημοσιογράφος και φιλόλογος Αλέξανδρος Χατζηπλής και ο Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Χατζηεφραιμίδης, καθηγητής του τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης, ο αντιδήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Χατζητιμοθέου, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Σωτήριος Παρδάλης ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων Γιώργος Μουτσιάνας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μακεδονομάχων Λάζαρος Μοστάκης και ο περιφερειακός σύμβουλος Σωτήρης Βόσδου, ενώ παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της κοινότητας Φλώρινας Κωνσταντίνος Ρόζας και ο δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Φλώρινας Νίκος Μουρατίδης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση παραδοσιακών σαρακατσάνικων χορών από τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Πιερίας.

Νωρίτερα, συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Δυτικής Μακεδονίας Κώστας Μπομπότας και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων Γιώργος Μουτσιάνας.