- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην 85η Δ.Ε.Θ – Πόλος έλξης το περίπτερο (pics)

Με δυναμική παρουσία, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 19 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Κύριο θέμα της παρουσίας μας, στο περίπτερο 13 της έκθεσης, ήταν η μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή, η δημιουργία νέου παραγωγικού μοντέλου της περιφέρειας, οι επενδυτικές ευκαιρίες και τα ισχυρά κίνητρα που δίδονται με βασικές κατευθυντήριες: την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία.

Πραγματοποιήθηκαν επαφές και συζητήσεις με στελέχη της κυβέρνησης, υπουργούς, εκπροσώπους θεσμών και παραγωγικών φορέων, αυτοδιοικητικούς και εν δυνάμει επενδυτές.

Σημαντική ήταν και η παρουσία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αλλά και του Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CLuBE) στο περίπτερο.

Το Περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας επισκέφθηκαν οι:

Όλοι οι επισκέπτες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις σημαντικές αλλαγές στην περιφέρειά μας ζητώντας περαιτέρω ενημέρωση.

Ειδικότερα, ο Πρέσβης των Η.Π.Α στην Ελλάδα κ. Geoffrey R. Pyatt ενημερώθηκε λεπτομερώς για τη μετάβαση της περιφέρειάς μας στη μεταλιγνιτική εποχή, θέμα για το οποίο ήταν ενήμερος και ζήτησε περαιτέρω λεπτομέρειες και για τα έργα White Dragon και Green HiPo στη Δυτική Μακεδονία.

Ικανοποιημένος με τη συνολική εμπειρία από την 85η ΔΕΘ, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Βαβλιάρας δήλωσε: «Η φετινή Δ.Ε.Θ ήταν διαφορετική λόγω της πανδημίας, παρόλα αυτά, αυτό που εμείς ως περιφερειακή αρχή θέλαμε να προβάλουμε εκτιμώ ότι επετεύχθη έχοντας μια αξιοπρεπή και δυναμική παρουσία και προβάλλοντας και ενημερώνοντας τόσο τους φορείς αλλά και ιδιώτες για τα ευνοϊκά επενδυτικά κίνητρα στην περιοχή μας λόγω της απολιγνιτοποίησης».