- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη για τη νέα σχολική χρονιά

Με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους εύχομαι σε όλους τους μαθητές, τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και κηδεμόνες καλή και δημιουργική χρονιά.

Εξαιτίας της πανδημίας η χρονιά αυτή θα έχει ιδιαιτερότητες. Όμως, όπως αποδείχτηκε πέρσι, η εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολο της μπορεί να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες καταστάσεις που απαιτούν υπομονή, ατομική ευθύνη και επαγρύπνηση.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, το σχολείο καλείται να παραμείνει χώρος δημιουργίας και ελπίδας. Να βοηθήσει τους μαθητές να αποκτήσουν τα απαιτούμενα εφόδια και τη γνώση που θα τους οδηγήσουν στο αύριο ως ολοκληρωμένες προσωπικότητες και χρήσιμους για την κοινωνία πολίτες. Με τη στήριξη όλων, αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί.

Για μας, ως Δημοτική Αρχή, η εξασφάλιση ποιοτικών συνθηκών εργασίας και μάθησης είναι βασική προτεραιότητα. Επενδύουμε στην Παιδεία, σε όλες τις βαθμίδες της, γιατί θεωρούμε ότι αυτό είναι το μέλλον της κοινωνίας μας. Τα προβλήματα της εκπαίδευσης είναι και δικά μας προβλήματα, γι’ αυτό και βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή επίλυσης τους. Γιατί θέλουμε αποτελεσματική λειτουργία των σχολικών μας μονάδων.

Ο Δήμος Φλώρινας θα βρίσκεται καθημερινά στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας, προσπαθώντας να δίνει τις απαραίτητες διεξόδους και να εξασφαλίζει τις απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις, ώστε η χρονιά να κυλήσει ομαλά προς όφελος των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του τόπου μας.

Εύχομαι και πάλι σε όλους καλή χρονιά, καλή πρόοδο, υγεία και δύναμη!

Βασίλειος Ν. Γιαννάκης
Δήμαρχος Φλώρινας