- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Μήνυμα του βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη για τη νέα σχολική χρονιά

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, συνάδελφοι εκπαιδευτικοί και γονείς των παιδιών.

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινάει σήμερα με ελπίδες και όνειρα για τα παιδιά αλλά και με νέες προκλήσεις για την μαθητιώσα νεολαία μας και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Παρά τις μεγάλες δυσκολίες και αλλαγές που έφερε στην ζωή και στην καθημερινότητα μας η πανδημία , η κυβέρνηση με αποφασιστικά βήματα προχώρησε σε σημαντικές καινοτομίες και δράσεις στην εκπαίδευση, ενισχύοντας παράλληλα το δημόσιο σχολείο. Έτσι φέτος, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια αδιοριστίας και εργασιακής ανασφάλειας , 11700 νέοι εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης διορίστηκαν και ενισχύουν το εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ η ψηφιακή τεχνολογία και τα εργαστήρια δεξιοτήτων μπαίνουν στην σχολική πραγματικότητα. Στόχος φέτος η διδασκαλία να γίνεται δια ζώσης και όχι μέσω τηλεδιασκέψεων οι οποίες αποτέλεσαν πέρσι λύση ανάγκης και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την βιωματική διδασκαλία. Σε αυτήν την κατεύθυνση βοηθάνε και οι εμβολιασμοί αλλά και η ευσυνείδητη τήρηση των υγειονομικών πρωτόκολλων, που έχει θεσπίσει η ιατρική κοινότητα, από όλους

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες.

Η σκιά της πανδημίας δεν πρέπει και δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο και να επισκιάσει τις προσπάθειες σας . Αντίθετα πρέπει να σας οπλίσει με περισσότερη δύναμη, αισιοδοξία και επιμονή, ώστε να προχωρήσετε το ταξίδι στη γνώση εστιάζοντας στα όνειρά σας.

Σε αυτή την προσπάθεια βρίσκομαι συνεχώς στο πλευρό σας με διάθεση να συμβάλλω σε όποια ανάγκη προκύψει.

Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι διαδραματίζουν έναν σπουδαίο ρόλο σε όλη αυτή την προσπάθεια και στους γονείς δύναμη και αντοχή για να ανταπεξέλθουν με επάρκεια στο δύσκολο έργο τους.

 Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όλους, με υγεία, πρόοδο, αισιοδοξία και όνειρα!