- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο αγιασμός του 6ου ολοήμερου δημοτικού σχολείου Φλώρινας «Ίων Δραγούμης»

Τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021, χτύπησε το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς στο 6ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας «Ίων Δραγούμης» για τον καθιερωμένο Αγιασμό από τον αιδεσιμότατο π. Νικόλαο Φορτομάρη, ο οποίος ευλόγησε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και μετέφερε τους πατρικούς χαιρετισμούς του Σεβ. Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας, κ. Θεόκλητου.

Ο Αγιασμός τελέσθηκε σύμφωνα με τις προδιαγραφές των συνθηκών της πανδημίας covid-19 με εκπροσώπηση των μαθητών στο προαύλιο και, στη συνέχεια, με Αγιασμό ανά αίθουσα διδασκαλίας.

Από μέρους του Δήμου Φλώρινας παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Φλώρινας, κ. Παναγιώτης Νώτας, ο οποίος στηρίζει έμπρακτα τη λειτουργία του Σχολείου μας με αποτελεσματικές παρεμβάσεις στις υποδομές και πρόνοια στις ποικίλες λειτουργικές ανάγκες μας. Ο κ. Νώτας στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της σχολικής φοίτησης και στην αρωγή του Δήμου Φλώρινας στον στόχο αυτό, ενώ έκανε ειδική αναφορά στα παιδιά της Α’ Δημοτικού, που είναι τα νέα μέλη της σχολικής μας κοινότητας.

Στον Αγιασμό παρέστη και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, κ. Μιχάλης Ρωμανίδης, ο οποίος είναι εκπαιδευτικός του Σχολείου μας.

Στο τέλος του Αγιασμού, εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μοίρασαν δώρα στους μαθητές και τις μαθήτριες της Α’ τάξης σε ένδειξη καλωσορίσματος στον σχολικό χώρο του Δημοτικού.

Η Διεύθυνση του Σχολείου ευχαριστεί θερμά τους προαναφερθέντες θεσμικούς εκπροσώπους για την παρουσία, τις ευχές και τα δώρα τους, όπως και το σύνολο των γονέων και κηδεμόνων, οι οποίοι παρακολούθησαν από μακριά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, για την αγαστή μας συνεργασία στα παιδαγωγικά και μαθησιακά θέματα των παιδιών μας, όπως και στη συνδρομή τους για τον έλεγχο και τον περιορισμό της πανδημίας.

 Καλή χρονιά με καρποφόρες συνεργασίες και πλούσιο μαθησιακό, παιδαγωγικό και κοινωνικό έργο!

Η Διευθύντρια του Σχολείου
Ευγενία Γάκη