- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο αθλητής του ΣΟΧ Φλώρινας Κώστας Νικολαΐδης στους αγώνες Prespathlon και Almiraman (pics)

Εξαιρετικές επιδόσεις πέτυχε ο αθλητής του ΣΟΧ Φλώρινας Κώστας Νικολαΐδης στις κορυφαίες αθλητικές συναντήσεις ΠΡΕΣΠΑΘΛΟΝ και ΑΛΜΥΡΑΜΑΝ σε Πρέσπα και Κατερίνη αντίστοιχα.

Είναι η δεύτερη φορά που διοργανώνεται διήμερο με αγώνες ορεινού τριάθλου στην Πρέσπα. Πρόκειται για έναν πολύ δύσκολο αγώνα υψηλών απαιτήσεων, που απευθύνεται σε έμπειρους αθλητές υψηλότατων επιδόσεων. Σε κάθε περίπτωση είναι μια προσπάθεια που θα χρειαστεί την συνεχή υποστήριξη και την συνδρομή των τοπικών αρχών και όλων των εμπλεκόμενων, μέχρι να καταστεί αγώνας θεσμός για το καλεντάρι της ομοσπονδίας μοντέρνου πεντάθλου-τριάθλου. Κατά κοινή ομολογία αποτελεί έναν από τους ομορφότερους αγώνες του είδους, μέσα στον μαγευτικό υδάτινο κόσμο του εθνικού δρυμού, αλλά και πολλά χιλιόμετρα στο αλπικό τοπίο και μέσα από τους δασοσκεπείς όγκους του Βαρνούντα και του Βέρνου. Ένας θεσμός που μπορεί να γίνει πόλος έλξης και προβολής για την περιοχή.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στις 12:30 στην πλαζ Λαιμού στη Μεγάλη Πρέσπα δόθηκε η εκκίνηση για το Sprint Τρίαθλο του ΠΡΕΣΠΑΘΛΟΝ 2021. Πραγματοποιήθηκαν το σκέλος της κολύμβησης, σε τριγωνική διαδρομή, συνολικής απόστασης 750m, ακολούθησε το σκέλος της ορεινής ποδηλασίας από την όχθη της λίμνης σε μια χωμάτινη διαδρομή, συνολικού μήκους 15Km, και τέλος ακολούθησε η διαδρομή του τρεξίματος, μήκους 5Km, που έγινε σε χωματόδρομο που κινείται παράλληλα με την λίμνη. Ο αθλητής του ΣΟΧ Φλώρινας Κώστας Νικολαΐδης, παρά τον χρόνο που του στοίχισε ένα σκασμένο λάστιχο στο σκέλος της ποδηλασίας, κατάφερε και τερμάτισε δεύτερος στην κατηγορία του.

Ακόμα καλύτερη ήταν η επίδοση που πέτυχε ο αθλητής του ΣΟΧ στον αγώνα ALMIRA FAST που πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη το Σάββατο 18/9/2021, στα πλαίσια του 7ου ALMIRAMAN που αποτελεί την μεγαλύτερη διοργάνωση τριάθλου στη βόρεια Ελλάδα. Ο αγώνας περιλαμβάνει 750μ κολύμβηση σε ανοιχτή θάλασσα, 20χλμ ποδήλατο δρόμου, 5χλμ τρέξιμο. Ο Κώστας Νικολαΐδης κατατάχθηκε 26ος στην γενική κατάταξη σε έναν αγώνα με 158 συμμετοχές, και 8ος στην αντίστοιχη ηλικιακή κατηγορία ανάμεσα σε 45 αθλητές. Ο αθλητής του ΣΟΧ Φλώρινας με δύναμη, νεύρο αλλά κυρίως πάθος πέτυχε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα σε έναν αγώνα που ήταν κατά κοινή ομολογία ήταν πολύ δύσκολος λόγω καιρικών συνθηκών μια και έβρεχε κατά τη διάρκεια της κολύμβησης και του ποδηλάτου με φοβερή φουσκοθαλασσιά.

Οι προπονήσεις των ακαδημιών του συλλόγου σε ποδηλασία και χιονοδρομία συνεχίζονται κανονικά και για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τους προπονητές στα τηλέφωνα του συλλόγου 2385029939 και 6947525632.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στα site των διοργανώσεων https://prespathlon.gr/results/ και https://swimbikerun.gr/almirafast

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Καράντζας Χ. Λάζαρος