- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο ΣΟΧ Φλώρινας στους Πανελλήνιους Αγώνες – Κύπελλο Παίδων/Κορασίδων Ορεινής Ποδηλασίας (pics)

Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021 και στα πλαίσια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Marathon Ορεινής Ποδηλασίας, η ομάδα ποδηλασίας του ΣΟΧ Φλώρινας συμμετείχε στους αγώνες μικρών κατηγοριών που πραγματοποιήθηκαν στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Οι αγώνες διοργανώθηκαν από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, τον Α.Σ. ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ, την Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. και την Racesystem-Demaraz και αγωνίστηκαν ποδηλάτες από κάθε άκρη της Ελλάδας για να τιμήσουν τους υπερασπιστές των Οχυρών. Η κεντρική πλατεία του Νέου Πετριτσίου Σερρών πλημμύρισε από μια πανδαισία χρωμάτων και ήχων. Παντού υπήρχαν αναρτημένες εικόνες από την Μάχη των Οχυρών για να δημιουργήσουν κατάλληλο «κλίμα».

Οι αθλητές διέσχισαν μια ιστορική διαδρομή 64 χλμ ανάμεσα από τα οχυρά της Γραμμής Μεταξά που βρίσκονται στο όρος Κερκίνη (Μπέλλες). Ο αγώνας διεξήχθη με αφορμή την συμπλήρωση 80 χρόνων από την επική Μάχη των Οχυρών στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων που σχεδίασε και υλοποιεί ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη. Αθλοθετήθηκαν διαφορετικές διαδρομές για τις κατηγορίες Elite (άνδρες και γυναίκες) και Master στα πλαίσια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Marathon, καθώς και του Κυπέλλου Παίδων/Κορασίδων στις κατηγορίες από 9 έως 15 ετών.

Οι αθλητές του ΣΟΧ Φλώρινας με δύναμη, νεύρο αλλά κυρίως πάθος για ποδήλατο έκαναν εξαιρετικές εμφανίσεις, δηλώνοντας παρών στις περισσότερες απονομές. Συγκεκριμένα στην κατηγορία των μεγάλων αγοριών ο Παύλος Πολπατζής τερμάτισε 4ος μόλις 2’’ από τον τρίτο ενώ ο Αδάμ Ζαραβέλης τερμάτισε 7ος με επίσης πολύ καλή διαφορά από τους πρώτους. Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση του Κωνσταντίνου Σιάμκουρη στην κατηγορία των μικρών αγοριών που με πολύ νεύρο κατέλαβε την 4η θέση μετά από έναν σκληρό αγώνα.

Στην κατηγορία, των Παμπαίδων ο Μάριος Καραβασίλογλου και ο Γιάννης Μούτσιος σε έναν αγώνα που θύμιζε περισσότερο αγώνα δρόμου παρά mtb τερμάτισαν στην 7η και στην 12η θέση αντίστοιχα με πολύ μικρή διαφορά από τους πρώτους της κατηγορίας τους. Τέλος η Κατερίνα Σβάρνα αν και χρειάστηκε να τερματίσει σπρώχνοντας το ποδήλατο της λόγω βλάβης, κατατάχθηκε στην 6η θέση στην κατηγορία των μεγάλων κοριτσιών.

Το Δ.Σ. του Σ.Ο.Χ.. ευχαριστεί θερμά τον μεγάλο χορηγό της αποστολής του αγώνα το κατάστημα STHIL – Γούναρη Μαρία, καθώς και του υπόλοιπους χορηγούς της ομάδας ποδηλασίας, το κατάστημα χρώματα VITEX – Σίμος Πολπατζής και τα Αναψυκτικά ΔΙΝΑΚΗΣ -Φλώρινας.

Οι προπονήσεις των ακαδημιών του συλλόγου σε ποδηλασία και χιονοδρομία συνεχίζονται κανονικά και για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τους προπονητές στα τηλέφωνα του συλλόγου 2385029939 και 6947525632.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στα site της Ε.Ο.Π. https://hellenic-cycling.gr και ΕΠΣ.ΜΑΘ https://epsmath.gr/

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Καράντζας Χ. Λάζαρος