- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο βουλευτής Γιάννης Αντωνιάδης για την επίσκεψη της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη στην Π.Ε. Φλώρινας (pics)

Την Τρίτη 07 Σεπτεμβρίου 2021, κλιμάκιο αποτελούμενο από την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη, την Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων  Δικαιωμάτων Νάτσιου Μαρία, τον Βουλευτή της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννη Αντωνιάδη,  το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Μίσκα και τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Φλώρινας κ. Θωμά Θεοδώρου, επισκέφτηκε την Π.Ε Φλώρινας, στα πλαίσια των επισκέψεων στελεχών της Κυβέρνησης στην Περιφέρεια της Δυτ. Μακεδονίας, ενόψει ΔΕΘ.

Αρχικά η κ. Υφυπουργός επισκέφτηκε ένα  παραδοσιακό εργαστήριο χειροποίητων πιτών στο Μεσονήσι Φλώρινας. Ήταν μια επίσκεψη με συμβολικό χαρακτήρα σε μια επιχείρηση που απασχολεί κατά κύριο λόγο γυναίκες και σχετίζεται με την παρουσία της Γεν. Γραμματέως Κοινων. Αλληλεγγύης κ. Νάτσιου Μαρίας. Στην συνέχεια το κλιμάκιο μετέβη στην Πρέσπα όπου και πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη φορέων στο δημαρχείο Πρεσπών στην οποία συμμετείχαν, εκτός των μελών του κλιμακίου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Κιοσές, ο  δήμαρχος Πρεσπών κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Φώτης Νόνας, οι αντιδήμαρχοι κ. Στεργίου Γιώργος και Τράσιας Άγγελος  και εκπρόσωποι φορέων τουρισμού των Πρεσπών ( Από την Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών η κ. Ελένη Τσολάκη, από τον  Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών η κ. Λητώ Παπαδοπούλου, από τον  Σύλλογο Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων ο κ. Γιάννης Κωνσταντίνου κ.α.). Κατόπιν η κ. Υφυπουργός επισκέφτηκε μέρη τουριστικού ενδιαφέροντος στην περιοχή και συγκεκριμένα την Έκθεση Βυζαντινής Συλλογής του Αγίου Γερμανού , τον παραδοσιακό νερόμυλο κ.α.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η κ. Υφυπουργός μετέβη στην Φλώρινα. Στο δημαρχείο της πόλης την υποδέχτηκε ο δήμαρχος κ. Γιαννάκης Βασίλης όπου και την ενημέρωσε για όλα τα θέματα που αφορούν τον τουρισμό της πόλης. Στην συνάντηση παρόντες ήταν και οι αντιδήμαρχοι Φλώρινας κ.κ Γρηγοριάδης Νίκος, Τσακμάκης Παναγιώτης και Νώτας Παναγιώτης.  Στη συνέχεια η κ. Υφυπουργός παραβρέθηκε σε ευρεία σύσκεψη παραγωγικών φορέων, εκπροσώπων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και εστίασης που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Π.Ε Φλώρινας και στην οποία συμμετείχαν και οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Κιοσές,  Τουρισμού κ. Γιώργος Βαβλιάρας και    Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλης Άμπας καθώς και ο δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης. Από την πλευρά των εκπροσώπων και ιδιοκτητών επιχειρήσεων τουριστικών μονάδων και εστίασης παραβρέθηκαν οι Αλκιβιάδης Νικολαΐδης, Ιωσηφίδης Μάκης, Τόττη Θεοδότα, Ναουμίδης Πέτρος, Ρώμπαπας Αθανάσιος, Ιατρίδης Γιάννης, Σιάτσκας Γρηγόρης και Χαρίτων Ιωαννίδης.

Στην σύσκεψη τονίστηκαν τόσο από τους εκπροσώπους του Α ’και Β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης όσο και  από την μεριά των φορέων τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του τουρισμού στην περιοχή, ειδικά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Από την πλευρά της η κ. Υφυπουργός επισήμανε την απόλυτη στήριξη της Κυβέρνησης στις επιχειρήσεις που δοκιμάστηκαν με τα προγράμματα ενίσχυσης που δόθηκαν στις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των δυσμενών συνεπειών του COVID-19. Εξετάστηκαν ενδελεχώς όλα τα αιτήματα που έθεσαν οι φορείς και συμφωνήθηκε  να εξεταστεί η επίλυση τους σε συνεργασία με τον βουλευτή και τους υπόλοιπους θεσμικούς παράγοντες της περιοχής.

Ο κ. Αντωνιάδης τόνισε ότι είναι πολύ σημαντική για την Φλώρινα  η επίσκεψη της Υφυπουργού και της Γενικής Γραμματέως και καταδεικνύουν το αμέριστο  ενδιαφέρον τόσο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και της Κυβέρνησης για την τουριστική ανάπτυξη του νομού και  τις ίσες ευκαιρίες στην απασχόληση για όλους. Δεσμεύτηκε επίσης τα όσα συζητήθηκαν με την κ. Υφυπουργό και τους εκπροσώπους των φορέων να τεθούν στους αρμοδίους   και οι απαντήσεις στα αιτήματα και τους προβληματισμούς των επιχειρηματιών, να δοθούν σε μια επόμενη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο φθινόπωρο, στα πλαίσια ενός συνεδρίου με την συμμετοχή και των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Στο τέλος της περιοδείας της η κ. Υφυπουργός επισκέφτηκε το Νυμφαίο όπου και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κ. Πέτρο Τζιούτζια και επιχειρηματίες της τοπικής κοινότητας.

Λόγω της έκτακτης ζωντανής συνέντευξης που παραχώρησε η κ. Υφυπουργός, κατ’ επιθυμία του κ. Βουλευτή και των υπόλοιπων τοπικών παραγόντων, δεν δόθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ και ζητούμε την κατανόηση του δημοσιογραφικού κόσμου της Φλώρινας.