- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2021: 1ος & 2ος αγώνας – Φλώρινα: Η καλύτερη επιστροφή για το άθλημα!

Έναν απίστευτο αγώνα, τον καλύτερο των τελευταίων ετών όπως τον χαρακτήρισαν οι αγωνιζόμενοι, έφερε ο Μ.Ο.Φ., ο Δήμος Φλώρινας και κάθε εμπλεκόμενος με την εξαιρετική διοργάνωση που αναδείχτηκε στο νέο πρότυπο. Σχολιάζουμε τα πράγματα από μέσα, με τον Enduro συντάκτη του MOTO, Κίμων Καράμπελα που κέρδισε και την πρώτη θέση στην κατηγορία του, σημειώνοντας όμως αρκετές πτώσεις στην προσπάθειά του για ανάδειξη και στην γενική κατάταξη.

Το Enduro είχε μπει σε παύση σχεδόν δύο χρόνια, καθώς ήταν από τα αθλήματα που δεν έγιναν καθόλου κατά την κορύφωση της Πανδημίας, ενώ φέτος ξεκίνησε μόλις αυτό το Σαββατοκύριακο συμπληρώνοντας έτσι ένα μεγάλο κενό απουσίας. Αποδίδουμε σε αυτό το γεγονός και στην μεγάλη απόσταση από το κέντρο της χώρας, την απουσία περισσότερων συμμετοχών αυτό το Σαββατοκύριακο. Και είναι κρίμα γιατί πρόκειται για έναν αγώνα που κατά γενική ομολογία μπορεί να αποτελεί πρότυπο για όλους!

Η τοποθεσία έπαιξε τον ρόλο της σε αυτό, μέσα σε φύση που τονίζει τον πρωταρχικό λόγο που κάνει κάποιος αυτό το άθλημα, φτάνοντας σε σημείο να θέλεις ακόμη και φώτα καθώς οδηγούσες σε συνθήκες σκότους με τον ήλιο να μην μπορεί να διαπεράσει την πράσινη σκεπή και να φτάσει στο έδαφος!

Αυτό δεν σημαίνει πως η σκόνη δεν ήταν πρόβλημα, απεναντίας ήταν ένα βασικό ζήτημα για τους αναβάτες όπως και η μπόλικη πέτρα στην απλή διαδρομή που όμως και πάλι υπήρχε η ανταμοιβή του εξαιρετικού τοπίου.

Η ενημέρωση αναβατών και θεατών ήταν άλλο ένα δυνατό σημείο της άψογης διοργάνωσης με αποτέλεσμα κάθε αναβάτης να μπορεί να επικεντρωθεί στον αγώνα και μετά στο τοπίο με επίσης απαιτητικές ειδικές, σωστά όμως φτιαγμένες και με αποκορύφωμα την MX, στο φράγμα Τριανταφυλλιάς. Εκτός από την εξαιρετική επιλογή τοποθεσίας, η χάραξη έδειχνε πως είχε προηγηθεί μελέτη της ειδικής και δεν έγινε απλά ένα φιδάκι ως εύκολη λύση. Απαιτητική και η enduro διαδρομή που χαιρόσουν να οδηγείς κατεβαίνοντας μία πλαγιά με καλό βαθμό δυσκολίας και ακολουθώντας την χάραξη ανέβαινες και πάλι με τρόπο που χαιρόσουν οδήγηση, απολαμβάνοντας την διαδρομή. Ο σωστός βαθμός δυσκολίας και οι μπόλικοι γύροι ήταν άλλο ένα από τα χαρακτηριστικά που προσέδωσε η διοργάνωση σε αυτό τον εξαιρετικό αγώνα, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, παρόλο που υπήρχαν πολλές πτώσεις χωρίς όμως να έχουμε καταγράψει κάτι το πιο σοβαρό. Την χρονομέτρηση είχε αναλάβει η έμπειρη ομάδα της S-timing που αποτελεί εγγύηση για σωστό αποτέλεσμα χωρίς προβλήματα και στο τέλος καταγράφουμε μόνο θετικά από την πρώτη αγωνιστική διοργάνωση Enduro μετά από μεγάλη αποχή, δίνοντας το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα για το άθλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ