- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων με τίτλο «Δράσεις ανάπτυξης και αναβάθμισης υποδομών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης/ Μελέτες ωρίμανσης έργων επέκτασης/ αναβάθμισης των υποδομών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης»

Tην Πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων με τίτλο «Δράσεις ανάπτυξης και αναβάθμισης υποδομών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης/Μελέτες ωρίμανσης έργων επέκτασης/αναβάθμισης των υποδομών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης», υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γεώργιος Κασαπίδης, σήμερα Παρασκευή 24/9/2021.

 Ο συνολικός προϋπολογισμός της Πρόσκλησης ανέρχεται στα  12.300.000,00€ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Εκπαίδευσης (ΕΤΠΑ) .

Η παρούσα πρόσκληση αφορά στην εκπόνηση μελετών για την προετοιμασία και ωρίμανση των έργων: α) Ανέγερση Τμήματος Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστήμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά, β) Δημιουργία – Επέκταση Κτιριακών Εγκαταστάσεων Εκπαιδευτηρίων στη ΖΕΠ  Κοζάνης, γ) Ανέγερση Σχολής Επιστημών Υγείας στην Πτολεμαΐδα  – Ανάπτυξη Υποδομών Πανεπιστημίου και δ) Ανέγερση Τμήματος Ψυχολογίας της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών στη Φλώρινα – Ανάπτυξη Υποδομών Πανεπιστημίου.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχοντας αναδείξει επανειλημμένα την σπουδαιότητα της εκπαίδευσης σε βασικό πυλώνα για την ανάπτυξη της περιοχής, ιδιαίτερα στο πλαίσιο των αλλαγών  που θα επιφέρει η απολιγνιτοποίηση, αποδεικνύει έμπρακτα τη στήριξη της στην εκπαίδευση, αξιοποιώντας κάθε δυνατό μέσο.