- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Προσωρινά μέτρα ρύθμισης κυκλοφορίας κατά τη διεξαγωγή του 3ου Διεθνή Αγώνα FIS ROLLER SKI RACE FLORINA 2021

1. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω σχετικά και αποσκοπώντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του εν θέματι αγώνα σας υποβάλλουμε την ανωτέρω (β) σχετική αίτηση με την οποία ο Αθλητικός Όμιλος Φλώρινας αιτείται τη διακοπή κυκλοφορίας την 04 και 05-09-2021 και κατ ά τ ις ώρες 09:00-12:00 από τ ο 16ο έως τ ο 28ο χλμ της Επαρχιακής Οδού 4 Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βιτσίου) για τη διεξαγωγή του προαναφερόμενου αγώνα.

2. Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (υπ’ αριθ. οικ. 75522 από 22-06-2021 έγγραφο) βεβαιώνει την ασφαλή κατάσταση της Ε.Ο.2 Φλώρινας-Καστοριάς-Αλβανικών Συνόρων που είναι αρμόδια για τη συντήρησή της, στην οποία θα εκτραπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και ότι είναι ικανή να ανταπεξέλθει στη συνήθη οδική κυκλοφορία.

3. Με το ανωτέρω (δ) σχετικό η Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων βεβαιώνει ότι η πίστα των αγώνων που θα διεξαχθεί ο εν θέματι αγώνας είναι κατάλληλη και ασφαλής. Επίσης ο αγώνας είναι ενταγμένος στο καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας FIS.

4. Με ευθύνη του Αθλητικού Όμιλου Φλώρινας θα τοποθετηθεί σήμανση ότι η οδός θα είναι κλειστή λόγω διεξαγωγής αγώνα για την έγκαιρη ενημέρωση των οδηγών, από τ ο 16ο έως τ ο 28ο χλμ της Επαρχιακής Οδού 4 Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), στα παρακάτω σημεία:

5. Ύστερα από τα προαναφερόμενα προτείνεται η προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας την 04 και 05-09-2021 και κατά τις ώρες 09:00-12:00 από τ ο 16ο έως τ ο 28ο χλμ της Επαρχιακής Οδού 4 Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βιτσίου).

6. Η ασφάλεια διεξαγωγής της αθλητικής συνάντησης αποτελεί ευθύνη της διοργανώτριας αρχής και του αθλητικού σωματείου, οι δε υπηρεσίες που χορηγούν τις άδειες, δεν φέρουν καμία ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα.

7. Επειδή τα προσωρινά μέτρα ρύθμισης κυκλοφορίας είναι για την αντιμετώπιση τελείως προσωρινών καταστάσεων, όπως είναι και ο εν θέματι αναφερόμενος αγώνας, η Υπηρεσία μας συνηγορεί για την έκδοση απόφασης προσωρινών μέτρων ρύθμισης κυκλοφορίας σύμφωνα με το άρθρο 52 παρ. 2 Ν.2696/1999 (Κ.Ο.Κ.) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα

8. Τα χρονικά διαστήματα των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, δύναται να παραταθούν ή να μειωθούν, καθώς και να μην εφαρμοσθούν, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες επιβάλλουν αυτό, κατά την κρίση του επικεφαλής των μέτρων του Τ.Τ. Φλώρινας.

9. Η απόφαση των προσωρινών μέτρων ρύθμισης κυκλοφορίας θα ισχύουν από την τοποθέτηση των πινακίδων οδικής σήμανσης (όπως αναφέρονται στην παράγραφο 4 της παρούσας), τη διαγράμμιση οδοστρωμάτων, καθώς και τις υποδείξεις – σήματα των Τροχονόμων, οι παραβάτες της οποίας διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/99 (Α-57) «Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.

10. Συνημμένα υποβάλλονται τα ανωτέρω (γ), (δ), (στ) και (ζ) σχετικά.

11. Στις Υπηρεσίες που κοινοποιείται η παρούσα παρακαλούνται για την ενημέρωσή τους. Ειδικότερα το Τ.Τ. Καστοριάς παρακαλείται για τη συνδρομή του και τη διακοπή κυκλοφορίας στα όρια δικαιοδοσίας τους την προαναφερόμενη ημερομηνία.

O ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΙΝΗΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ Α’