- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ξιφασκία: Πρωταθλητής Ανδρών 2021 ο Νικόλας Τσώκας!

Εντυπωσιακή επιστροφή στις μεγάλες επιτυχίες έκανε ο Νικόλας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών Ξίφους Μονομαχίας το περασμένο Π/Σ/Κ στο ΟΑΚΑ. Κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο στο ατομικό αγώνισμα και πάτησε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου!

Στον τελικό ο Νικόλας νίκησε τον Αλέξανδρο Ταλιώτη (Ακρίτες – Κύπρος) 15-9.

Ο Αστέριος Τσώκας ήταν 11ος  με σοβαρά και δικαιολογημένα παράπονα με τη διαιτησία, ο Άγγελος Ρασπόπστης 14ος, ο Βασίλης Χαλβατζής 24ος, ο Κύρος Χατζηευφραιμίδης 28ος, ο Χρήστος Κίζος 33ος και ο Βασίλης Τσώκας (ο μικρότερος ξιφομάχος του Πρωταθλήματος) 36ος (77 συμμετοχές).

Στο ομαδικό (16 ομάδες)  οι Τσώκας Ν. Τσώκας Α. Ρασπόπτσης και Χατζηευφραιμίδης αν και είχαν το Νο1 στο ranking, έχασαν στο 1ο Αγώνα από τον Αρίστων.

Στις Γυναίκες την καλύτερη εμφάνιση έκανε η Κωνσταντίνα Καράντζα (16η), η Θώμη Αναστασίου 30η, η Μαρία – Χριστίνα Τιριακίδου 34η και η Φωτεινή Μπίνα 40η (57 συμμετοχές) και στο ομαδικό κατέκτησαν την 8η θέση.

Να σημειωθεί ότι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα συμμετείχαν ξένοι αθλητές.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στα Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας και την Πρόεδρο κα Βαλίνα Ρόζα για την κάλυψη των εξόδων διαμονής στην Αθήνα.

Ο Πρωταθλητής Ελλάδος 2021 Νικόλας Τσώκας μετά την ολοκλήρωση των Σπουδών στη Θεσσαλονίκη επέστρεψε στη Φλώρινα και έχει αναλάβει προπονητικά καθήκοντα Ακαδημιών και Αγωνιστικών Ομάδων στον Όμιλο Ξιφασκίας Φλώρινας (πληροφορίες 6955902094).

Ξεκινά το μεθεπόμενο Σ/Κ από την Βουδαπέστη το Ευρωπαϊκό TOUR των Ξιφομάχων του ΟΞΙΦ.

Καλή Επιτυχία!

Από το Δ.Σ.