- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ανακοίνωση της «Ταξικής Ενότητας» για τις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε το Συνέδριο “παρωδία” του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας. Νομίζαμε ότι τα έχουμε δει όλα από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και της εργοδοσίας αλλά δυστυχώς διαψευστήκαμε. Δεν συζητάμε πλέον απλά για εκφυλισμό των διαδικασιών αλλά για διακωμώδηση και ουσιαστική διάλυση κάθε ανοιχτής και δημοκρατικής διαδικασίας.

Ξεκινάμε από το γεγονός πως ειδοποιηθήκαμε 10 μόλις ημέρες πριν την έναρξη του, χωρίς να μπορεί να υπάρξει χρόνος ώστε να προετοιμαστούν όλα τα σωματεία και οι αντιπρόσωποι για ένα συνέδριο που θα ανταποκρινόταν στις πραγματικές ανάγκες μας για οργάνωση και αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν λάβαμε ούτε καν τον κατάλογο με τα ονόματα των αντιπροσώπων, φτάσαμε να ακούσουμε από το στόμα του Προέδρου ότι «έτσι γουστάρω και δεν σας τα δίνω».

Την ημέρα της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης, δεν μας επέτρεψαν να τοποθετηθούμε με ομιλία προς τους αντιπροσώπους, ενώ ταυτόχρονα δεν υπήρξε καμία άλλη τοποθέτηση από κανένα σωματείο. Η εργατική τάξη βρίσκεται μπροστά στο αίσχος του νόμου Χατζηδάκη, με την δεκάωρη δουλειά, την κατάργηση των υπερωριών, την απλήρωτη εργασία, το χτύπημα των συνδικαλιστικών μας ελευθεριών που φτάνει μέχρι και την κατάργηση της απεργίας, το ηλεκτρονικό φακέλωμα και τον κρατικό έλεγχο μέσα στα σωματεία. Και ενώ συμβαίνουν, λοιπόν, όλα αυτά δεν έγινε καμία συζήτηση και καμία τοποθέτηση. Αυτό που συνέβη είναι το όνειρο των εργοδοτών. Τα σωματεία μας, τα εργατικά κέντρα και οι ομοσπονδίες να πραγματοποιούν τέτοια συνέδρια, απονεκρωμένα, μακριά από κάθε ζωντανή διαδικασία και συζήτηση. Η διοίκηση του ΕΚΦ σε πλήρη στοίχιση με την συμβιβασμένη γραμμή της ΓΣΕΕ αποτυπώθηκε και σε αυτό το συνέδριο, να τηρηθεί σιγή ιχθύος, θέλουνε να βάλουμε πλάτη για να περάσουν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι. Το μοναδικό ζητούμενο για αυτούς ήταν να νομιμοποιήσουν όλους τους αντιπροσώπους από σωματεία σφραγίδες, με ψηφίσαντες που ούτε οι ίδιοι γνωρίζουν ότι βρίσκονται στα μητρώα αυτών των σωματείων, με αντιπροσώπους που έχουν ψηφίσει και σε άλλα εργατικά κέντρα. Με πραγματικό όργιο νοθείας.

Την ημέρα των αρχαιρεσιών η παράταξή μας έκανε καταγγελία και υπέβαλε ένσταση για όλες τις νοθείες και τις αυθαιρεσίες που εντοπίσαμε. Αντιμετωπίσαμε φωνές και απειλές, αλλά δεν θα σταματήσουμε, δεν θα τους αφήσουμε να συκοφαντούν τη συνδικαλιστική οργάνωση και το εργατικό κίνημα. Από αύριο θα βρεθούμε ξανά στους χώρους δουλειάς. Καλούμε κάθε σωματείο και κάθε εργαζόμενο να συμπαραταχθεί στο πλάι των ταξικών δυνάμεων απέναντι στο έκτρωμα του νόμου Χατζηδάκη, απέναντι σε κάθε αντεργατικό νόμο.

Δεν πρόκειται να αφήσουμε να περάσει ο εκφυλισμός του εργατικού κινήματος, δεν πρόκειται να μείνουμε θεατές στην εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη! Οι μεθοδεύσεις για επιβολή της εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας στα συνδικάτα, το φακέλωμα εργαζομένων, οι διώξεις και ο αυταρχικός περιορισμός της λειτουργίας των σωματείων θα μας βρουν απέναντι! Πολύ περισσότερο, όταν βλέπουμε παραδείγματα, που δείχνουν ότι η εργατική τάξη μπορεί όχι μόνο να αποκρούσει την επίθεση του κεφαλαίου, αλλά να αποσπάσει και κατακτήσεις μέσα από τον οργανωμένο και ανυποχώρητο αγώνα! Καλούμε την εργατική τάξη να πάρει μέρος στον αγώνα, στην πάλη για να μην εφαρμοστούν στην πράξη κι άλλα αντεργατικά μέτρα! Να διεκδικήσουμε σύγχρονη ζωή και δουλειά με δικαιώματα!

Τετάρτη, 20/10/2021